@Pan_latarka: @RobertKowalski: wydaje mi się że przy takich książkach nie chodzi o przeczytanie czegoś od deski do deski tylko łatwego przebierania informacji. W książkach są sprawdzone informacje, działające bardzo łatwo dostępne.
@GG99: uczyłem się Javy z tej pierwszej książki, z starszego wydania. Bardzo dobrze się ją czyta, wszystko jest jasno tam tłumaczone, do opanowania podstaw wystarczająca. Aha, polecam ominąć rozdział o projektowaniu GUI w Swingu.
@GG99: samej Javy to dość krótko, może z pół roku-rok (wcześniej się C++ uczyłem w technikum, składnia podobna więc szybko poszło), gorzej ze znalezieniem pierwszej pracy co trwało u mnie trzy lata od momentu podjęcia decyzji o przekwalifikowaniu, bo miałem okresy gdzie jednak postanowiłem odpuścić naukę bo wjeżdżały ciekawsze tematy w pracy lub lenistwo. Koniec końców miałem więcej farta niż skilla z dostaniem pierwszej pracy.
@Bruno_: dobrze pytać wujka Google o to jak coś rozwiązać by wyszukać konkretne rozwiązanie lub chociaż zbliżone, które wystarczyło zmodyfikować.
A tak poza tym to: administracja systemami Linux (wiersza poleceń się nie boję), podstawowa praca z repozytorium, przygotowanie środowiska do pracy, sprawne posługiwanie się IDE, debuggerem, podstawy frameworków Spring i Hibernate - na zasadzie jak coś zrobić, bez zagłębiania się w bebechy by sprawdzić jak coś działa (no chyba, że
#naukaprogramowania #java
źródło: comment_1JU6P9Ap5nwvewentrP5VmxrlHRx2U7w.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Lepiej kupić jedną przerobić,a potem następną
@JebawczanRysionu: na apki przyjdzie czas
@Pan_latarka: Przerobię wszystkie. Spokojnie.
@Caishen: Dokładnie
@Bruno_: Tak wiem.
@matwes: Ile zajęło Ci przerobienie całej książki?
A tak poza tym to: administracja systemami Linux (wiersza poleceń się nie boję), podstawowa praca z repozytorium, przygotowanie środowiska do pracy, sprawne posługiwanie się IDE, debuggerem, podstawy frameworków Spring i Hibernate - na zasadzie jak coś zrobić, bez zagłębiania się w bebechy by sprawdzić jak coś działa (no chyba, że
Komentarz usunięty przez autora