Wpis z mikrobloga

@r4do5: Brednie. Sam pracowałem kiedyś jako pomocnik cieśli i wtedy zgarniałem 16 netto. W Poznaniu.

Tu masz przykład typowego Janusza biznesu, który w ciężkiej robocie w pyle, gruzie i syfie, oferuje 14 na lewo. J---ć takich ludzi. Powinieneś udostępnić jego numer i zgłosić jeszcze k---ę do PiPu.

To jest ogłoszenie Janusza - https://www.olx.pl/oferta/pomocnika-plytkarza-na-budowe-w-poznaniu-CID4-IDxaUMW.html

@Nadrill: Oferuje NAWET 3,5k miesięcznie, czyli robota po 200-250h w miesiącu. Po raz wtóry -
  • Odpowiedz
@TompsonzPolski: wlasnie netto dzbanie xD to tylko januszexy podaja stawke bez brutto/netto i mysla ze sie ktos nabierze. Zawsze gola stawka netto czy przy wynagrodzeniu czy sprzedazy. Mowie tu o budowlance.
  • Odpowiedz
  • 2
@Nadrill budowa jest tam gdzie jest zlecenie, mnie budowach zawsze się podaje netto, godzinowo pewnie po 10h dziennie, także 200 w miesiącu + ewentualne soboty.
Czego ty się spodziewasz w ogłoszeniu dla pomocnika na budowie.

@Czarny_Klakier ale od tego jest chyba pomocnik, żeby robic wszystko.

@mecenas_z_piaseczna szczerze gdyby nie to że przypadkowo wpadłem na to ogłoszenie ( chciałem zobaczyć co się dzieje na rynku pracy ) to gdyby nie
  • Odpowiedz
A-----l- odpada.
N-------i- wzywamy policję.
Nieroby- odpadają po godzinie.
Złodzieje- nie pozostaną bezkarni.
Jane Ahonen- na następnych zawodach cię pokonam.
Hanawald- jesteś p---a, a nie skoczek.
  • Odpowiedz
Nie napisali czy 14 netto czy brutto ;p.

@r4do5: w budownictwie i wykończeniówce netto staje się brutto jak chcesz umowę a brutto staje się netto jak chcesz fakturę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie napisali czy 14 netto czy brutto ;p.

@r4do5:
Na 99% netto. W budowlance bardzo często robiło się na czarno i budowlancy są przyzwyczajeni do kwoty na rękę więc pytanie nie czy netto, a czy z umową czy bez.
  • Odpowiedz