Wpis z mikrobloga

Nigdy nie zrozumiem ludzi decydujących się na dwójkę dzieci jeśli nie mają na to warunków lub pieniędzy. Potem takie dziecko nie może się realizować w sporcie lub w swoich zainteresowaniach bo nie ma na to pieniędzy. Ale oczywiście rodzice mają to w dupie bo najważniejsze że jest gdzie mieszkać i co jeść
#antynatalizm #przegryw
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arek4444: a Ty mi się kojarzysz z zawistnym typkiem i zamiast przybić mi piątkę to doszukujesz się kłamstwa w historii że mojej rodzinie się udało. Bo w Twoim mniemaniu lekarzami, sędziami, prawnikami zostają tylko dzieci takich osób. Co do firmy to mam w dupie co myślisz o mojej firmie. Najważniejsze że jestem szczęśliwy i spełniam swoje marzenia. Stworzyłem swoją markę, coś swojego i codziennie pracuję na wysokie opinie zadowolonych klientów.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@arek4444: I co Ci się nie zgadza? Żeby Ci d--a pękła to ta lekarka od 5 dzieci

to chyba stąd się wzięło to powiedzenie "od pięciu boleści" kek
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Mr_Beniz: nigdy nie zrozumiem ludzi w ogóle decydujących się na dziecko i nie mających stabilnej finansowej sytuacji.

A potem dej zasiłek bo nie mam na mleko dla brajanka. Tfu.
  • Odpowiedz
  • 2
@Mr_Beniz wrócę tu jutro poczytać komentarze.
Jasne, miłość, akceptacja, wsparcie od rodziców są bardzo ważne. Ale nikt mi nie wmówi że dobre zaplecze finansowe się nie przyda.
  • Odpowiedz
@Wycu91: oczywiście ze sie przyda, chyba ze komus podoba sie realizowanie swoich celów dopiero w wieku doroslym kiedy jest w stanie zarobic na ten cel, ale wtedy to juz w zaleznosci od celu, uzyska go po paru latach, lub parunastu latach albo w ogóle, bo nie wszystko da sie zrobic nie realizujac celu od najmlodszych lat
  • Odpowiedz
@nurek_z_jaworzna też będę taki agresywny, gdy zostanę ojcem? Czemu Ciebie strigerowało? Skoro uważasz, że masz lepiej, a inni odsuwają się od szczęście przez brak wiedzy, którą Ty posiadasz, to powinieneś być z siebie dumny. Skoro posiadanie potomstwa jest niewyobrażalnym szczęściem, którego nie zrozumie nikt, kto go nie posiada - jeżeli to jest tak cudowne, że warto mieć 2 nawet zarabiając średnią krajową - to co tutaj triggeruje? No nie przekonałeś mnie
  • Odpowiedz
nigdy nie zrozumiem ludzi w ogóle decydujących się na dziecko i nie mających stabilnej finansowej sytuacji.

A potem dej zasiłek bo nie mam na mleko dla brajanka. Tfu.

@struga: Tylko między "dej zasiłek bo nie mam na brajanka" a "stabilna sytuacja finansowa - 100% stać nas na dzieci" to jest akurat bardzo dużo stanów pośrodku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wielu ludzi, nawet jak są biedni i nie zarabiają najlepiej, to prędzej
  • Odpowiedz
to wspólczuje ci. Masz hujowe zycie moim zdaniem, a to ze ci sie podoba jest tylko wynikiem wychowania, czyli manipulacji

@paul772: Ale ból pupy i jad się z ciebie wylał - iks k---a de ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może pochwal się swoimi osiągnięciami i cudownym życiem, hejterze?
  • Odpowiedz
@Pantegram: ja nie mam osiągnięć z których jestem zadowolony (to nie znaczy ze w oczach np rafala nie mam osiągnięć z których mógłbym byc zadowolony ), i z tego co rafal napisal, on raczej tez nie ma, ale on jest po prostu zmanipulowany, a jego ambicje i oczekiwania zostały znacznie stepione przez nieodpowiedzialnych rodziców. W sumie dobrze ze zyje w tej bańce szczescia, bo może gdyby zaczął czesciej myśleć o
  • Odpowiedz