Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1205
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 22
@Matsoj: przyjde, pozarazam i jeszcze sam padne. Zalezy mi na wlasnym zdrowiu ale k*rwa wyboru nie mam bo kierowniczek stawia ultimatum.
  • Odpowiedz
@Upadek: Ja już dawno odkryłam,że ten kraj to gowno,po tym jak szef w mojej firmie chciał zwolnić pracownika,"bo za długo był na l4", a gość miał powikłania po operacji...Z Polsce jest patologia.
  • Odpowiedz
@Upadek jakieś robienie zderzaków, czy inne jakieś takie? U mnie jest tego mnóstwo, ludzie co chwilę odchodzą i przychodzą jak im coś nie przypasuje, też to mają gdzieś - do tego stopnia, że w niektórych zakładach już, gdzie nawet z 40 kilometrów pracowników nie potrafią ściągnąć to im nic nie robią, jak ktoś nie przyjdzie raz do pracy albo się obija, bo lepsze to niż nie mieć nikogo
  • Odpowiedz
@Upadek: Kiedyś robiłem w jednym magazynie i zdarzyło mi się być parę razy na l4 i wszyscy byli jakby obrażeni i jeszcze dawali mi rady żebym tak nie chodzil. bo mnie wyrzucą, a sami łazili chorzy i zarażali jeden drugiego normalnie głeboki prl.
  • Odpowiedz
  • 1
@chrup: nie zderzaki, ale tego typu szajs. Wszystkie zaklady w ten sposob wygladaja. Przemial procownikow niesamowity, a nawet jak ktos robi tylko jako/tako to i tak trzaja bo nie maja nikogo sensownego do pracy. Wszyscy myslacy juz dawno gdzies powyjezdzali.
@HaHagana: a przypadkiem teraz nie jest 70% stawki przy chorobowym? Cos tak ostatnio gdzies czytalem.
@Koliat: Zapewne maja, ale co taki pip da skoro 2 tygodnie
  • Odpowiedz
@Upadek wiadomo, zderzaki podałem jako przykład - wszystko to samo dziadostwo, gdzie nikt nie chce robić i jak się kiedyś na wakacje zatrudniłem (do dostać się tam łatwo), to po miesiącu byłem bardziej doświadczonym pracownikiem od połowy zakładu xD
  • Odpowiedz
@Upadek niestety przy premiach uznaniowych tak jest. W innym przypadku możesz walczyć o te premie w sądzie. Wszystko masz w umowie, którą podpisałeś
  • Odpowiedz