Aktywne Wpisy

Defined +57
Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #
#logikaniebieskichpaskow #
źródło: 860
Pobierz
4mmc-enjoyer +67
Czy ktoś faktycznie miał jakieś benefity z tego że się starał i #!$%@?ł (np. darmowe nadgodziny)?
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na

#programowanie #programista15k #logikarozowychpaskow
źródło: comment_cz9hWGhWYpQgudsJgye3nuilztaXuaur.jpg
Pobierz@Matsoj: @mcsQ:
ostatnio w trójce była audycja jak jechałem w dłużsżą trasę koło 6-7 godzin
1 - audycja o zarobkach i między innymi o tym, że minimalna to tam... 1500zł a wynajem mieszkania to 1800 a skąd brać hajs na jedzenie itd
i dzwoni babka, że ona nie rozumie problemu bo jej mąż prowadzi firmę, MAJĄ samochód, dom, jeżdżą na wakacje a ona pracuje na
No i rozdzielnosc z zona jest oczywiscie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Wyjaśnienisz co miałeś na myśli? Według mnie większe koszta generuje jednoosobowa działalność na zasadach ogólnych chociażby dlatego że musisz płacić ZUS i zdrowotne 1500 zł niezależnie od tego czy masz przychód czy nie
@Arachnofob Zależy od rodzaju spółki. W sp. osobowych co do zasady też wspólnicy odpowiadają całym majątkiem.
@Arachnofob: Wg mnie jak ktoś zarabia 1500 zł to nie powinien wynajmować całego mieszkania, lecz pokój... przykro mi, jak się nie umie zwiększać zarobków, trzeba zmniejszać wydatki. Ja z kolei nie rozumiem, skąd to zdziwienie, że przy pracy za minimalną nie stać człowieka na luksusy ( ͡° ͜ʖ ͡°) A wynajem mieszkania samodzielnie to
Obecnie kpir na zasadach ogolnych i nie musze sie palowac z fakturami az tak, kase wydaje jak chce i kiedy chce. Jak przy 5 mln wejde na pelna ksiegowosc to sie zastanowie ale obecnie jest to moim zdaniem za maly obrot.
Poza tym mam potezne zwroty vatu co miesiac i nie moge sobie az