Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +19
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
PRZESTROGA DLA MIRKÓW PLANUJĄCYCH KUPIĆ MIESZKANIE: NIE KUPUJCIE, K---A, MIESZKANIA W BLOKU Z WIELKIEJ PŁYTY
Ja popełniłem ten błąd bo nie było mnie stać na mieszkanie od dewelopera. Duży żelbetonowy kloc na 14 pięter. Ja mieszkam na 7. Plusy: sporo terenów zielonych, dobra cena mieszkania, dobra komunikacja i lokalizacja (stare osiedla, więc wszystko jest wokół).
Minusy:
Chyba największy: ściany jak z kartonu. Niby żelbeton ale niesie się wszystko po rurach i w całym pionie. Ktoś głośno ogląda tv na 4 piętrze - ty mieszkając na 7 to słyszysz. Do tego mam sąsiada z---a który non stop słucha głośno muzyki i robi często imprezy trwające do 6 nad ranem. Przed chwila zwrocilem mu uwage to mi odpowiedzial
A potem trzasnal drzwiami i zaczal mocniej muzyke n---------c. J----e patusy.
Mieszkam tutaj od miesiaca i juz zaluje. Do tego remont tego kloca też jest ciężki, bo ściany nierówne i w ogóle trzeba dużo się bawić. Do tego c-----e ogrzewanie bo spółdzielnia oszczędza, wiecznie śmierdzące klatki, często psie gówna są w windzie.
Idę teraz spać, bo pisząc tego posta w-------y jestem tym sąsiadem zjebem n------------y muzykę non stop. Mam nadzieje ze zasne majac stopery w uszach.
Elo i nie polecam starego budownictwa.
#mieszkanie #gorzkiezale #patologiazmiasta #patologiazewsi
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
@AnonimoweMirkoWyznania: a ja bym się tak nie rozpędzał, bo na padake możesz trafić zarówno w wielkiej płycie jak i w nowych blokach. W wielkiej płycie znajdziesz zarówno fajne mieszkania (z dobrą akustyką, prostymi ścianami itp) jak i beznadziejne, ważne żeby przed zakupem odpowiednio sprawdzić. Najgorsze są wielkopłytowce z początku ich budowania, późniejsze lata to większa możliwość natrafienia na całkiem fajne mieszkanie.
@karid: ale co konkretnie? Wielka płyta z lat 60 a wielka płyta z lat 80 to dwie zupełnie inne rzeczy. I tak, niektóre bloki z płyty są naprawdę fajne i dobre do mieszkania.
@agaciksa: zupełnie nie masz racji, bo o ile można
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}