Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
PRZESTROGA DLA MIRKÓW PLANUJĄCYCH KUPIĆ MIESZKANIE: NIE KUPUJCIE, K---A, MIESZKANIA W BLOKU Z WIELKIEJ PŁYTY

Ja popełniłem ten błąd bo nie było mnie stać na mieszkanie od dewelopera. Duży żelbetonowy kloc na 14 pięter. Ja mieszkam na 7. Plusy: sporo terenów zielonych, dobra cena mieszkania, dobra komunikacja i lokalizacja (stare osiedla, więc wszystko jest wokół).

Minusy:
Chyba największy: ściany jak z kartonu. Niby żelbeton ale niesie się wszystko po rurach i w całym pionie. Ktoś głośno ogląda tv na 4 piętrze - ty mieszkając na 7 to słyszysz. Do tego mam sąsiada z---a który non stop słucha głośno muzyki i robi często imprezy trwające do 6 nad ranem. Przed chwila zwrocilem mu uwage to mi odpowiedzial

ty nowy tutaj tak nie fikaj bo już zdązyłem obczaic jakim autem jezdzisz

A potem trzasnal drzwiami i zaczal mocniej muzyke n---------c. J----e patusy.

Mieszkam tutaj od miesiaca i juz zaluje. Do tego remont tego kloca też jest ciężki, bo ściany nierówne i w ogóle trzeba dużo się bawić. Do tego c-----e ogrzewanie bo spółdzielnia oszczędza, wiecznie śmierdzące klatki, często psie gówna są w windzie.

Idę teraz spać, bo pisząc tego posta w-------y jestem tym sąsiadem zjebem n------------y muzykę non stop. Mam nadzieje ze zasne majac stopery w uszach.

Elo i nie polecam starego budownictwa.

#mieszkanie #gorzkiezale #patologiazmiasta #patologiazewsi

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ty nowy tutaj tak nie fikaj bo już zdązyłem obczaic jakim autem jezdzisz

@AnonimoweMirkoWyznania: Tylko nie mów, że się takiego chujka przestraszyłeś? Pokazanie takiemu śmieciowi gdzie jest jego miejsce w szeregu jest cenniejsze niż jakakolwiek rysa na samochodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
UzależnionaTowarzyszka: @animuss: @karid: Raczej zdecydowanie wieksze znaczenie niz rok produkcji wiezowca ma to czy sasiad nad Toba ma nowe panele czy raczej stary parkiet na betonie ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@AnonimoweMirkoWyznania: Zle zrobiles remont skoro wszystko slyszysz. Mogles dac na sciany i sufit specjalne pluty kartonowo gipsowe z izolacja z welny akustycznej w srodku. A na podloge izolacje ukustyczna i
  • Odpowiedz
PrzystojnyMichał: Na szafie kladziesz garnek z wodą, na niego nakładasz słuchawki i windujesz całość tak, aby garnek prawie dotykał sufitu, na słuchawki polecam "10h hitler gangnam style" lub podobne świetne dzieła, podkręcić bas do maksymalnej wartości - działa. Jeśli chodzi o nakładanie tych słuchawek - to tak, jak na głowę, nie na górę garnka :) Jeśli to stare budownictwo z grubymi stropami to prawdopodobnie nic nie da, a słuchawki powinny mieć
AnonimoweMirkoWyznania - PrzystojnyMichał: Na szafie kladziesz garnek z wodą, na nieg...

źródło: comment_PZgxsQesfSigpJCtaTnYl9G4YDWCtKYO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie zgadzam się, mieszkam w wielkiej płycie na 6 piętrze, sąsiadów praktycznie w ogóle nie słychać, mieszkanie bardzo cieple i żadnych podzielników, więc wszystko w czynszu, tak samo woda ciepła i zimna. dużo zieleni, wszędzie blisko, przychodnia, przystanek sklepy. klatka schodowa czysta, w każdy poniedziałek pani sprząta i myje wszystko, dwie windy więc jak jedna się zepsuje czy jest zajęta to mamy jeszcze drugą.
jedyne, co się zgadza, to
  • Odpowiedz