nipanimaju
326
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
paziu
@nipanimaju: mmm, jak dobrze, ze moje podatki sie nie marnuja
835
czapkakoloruczerwonego
@paziu: i tak jakaś dość inteligentna. Napisała anonimowo
297
paziu
@czapkakoloruczerwonego: nawet użyła słowa „polubownie”
16
Jestem_tu_zielony
@nipanimaju: otóż nie. Już nie. Do żłobków też nie. Nie mają już takich przywilejów. Jedynie niepełnosprawni mają przywilej pierwszeństwa. Poza tym do przedszkoli każde dziecko ma zagwarantowane. Obligatoryjnie dzięki ustawie. Jak się zgłosisz to dziecko od 3 roku życia dostanie przedszkole.
3
Jestem_tu_zielony
@nipanimaju: Poczytaj nowe regulacje. Już tego zapisu nie ma. Pozostała niepełnosprawność. Jestem w temacie.
3
agaciksa
@nipanimaju: najgorsze jest to, że to możliwe, ale jej tego nie mówcie
2
AgentGRU
@nipanimaju: i taka patola dostanie teraz emeryturke za 4 gowniaki (-‸ლ)
1
nipanimaju
@AgentGRU oprocz tego jak zalatwi sobie to ze jest samotna mamusia ma wszedzie pierwszenstwo, np. przedszkole panstwowe.
1
nipanimaju
@ursus w komentarzach oprocz mowy nienawisci pisza, ze podobno z MOPSu sa kontrole, jednak nie znalazlam nigdzie zadnego potwierdzenia tej informacji.
1
mxa_pl
@nipanimaju: najgorsze jest to że admin tej strony wgl to opublikował
0
nipanimaju
@mxa_pl duzo takich publikuje ( ͡º ͜ʖ͡º)
0
nipanimaju
@Jestem_tu_zielony w pierwszej kolejnosci do przedszkola sa przyjmowane dzieci, ktore sa wychowywane przez jednego rodzica, dzieci niepelnosprawne badz ich rodzice sa niepelnosprawni, dzieci z rodzin wielodzietnych badz dzieci wychowywane w rodzinie zastepczej. W rekrutacji dlatego wybiera sie kilka przedszkoli zeby dziecko wychowywane przez programistow15k moglo zostac sie gdziekolwiek.
0
nipanimaju
@Jestem_tu_zielony nie we wszystkich miastach
0
Jestem_tu_zielony
@nipanimaju: a i owszem, ale już dzieci >3 lata ustawowo mają zapewnione przedszkole. Miasto musi zapewnić. Tu tylko ma znaczenie bliskość od miejsca zamieszkania.
0
hazawwin
@nipanimaju: moi znajomi tak zrobili :/
0
nipanimaju
@ochar zeby tak bylo to by musiala go podac sama do sadu ze nie placi ( ͡º ͜ʖ͡º) chociaz z takim podejsciem jakie ma teraz to raczej bym sie nie zdziwila
0