Jak uważacie - siłownia ma być dla was przyjemnością czy powinna kojarzyć się z wfem na studiach? Jestem w dylemacie nad wyborem zmiany swojego stylu trenowania, ze splita przeniesienie się na FBW. Jestem zdania, że siłownia ma być twoim hobby, a nie obowiązkiem jak czytanie quo vadis w szkole. Chcąc poprawić swoją wiedzę na temat amatorskiego budowania ciała poratowałem się jednym z trenerem, który oferuje klub. Zaproponował zmianę na trenowanie całego ciała. Nie przepadam za FBW, nie odczuwam przyjemności trenowania tym stylem, a to chyba najważniejsze by iść na siłownie z uśmiechem i z niej wrócić, niż chodzenie na siłę. Nie wiem czy się męczyć, czy wrócić do splita, który sprawiał mi frajdę. Wy jak trenujecie, jak złapaliście zajawkę, jesteście bardziej FBW czy split? #silownia
Rób to, co lubisz. Ja dobre kilka lat temu przerzuciłem się na FBW i nie wyobrażam sobie powrotu do splita. Na siłownie chodzi się z chęcią, nie z przymusu.
@n4rty: W pewnym sensie przyjemność to powinieneś czerpać z efektów treningów przede wszystkim, nie z samego ich wykonywania, chociaż z tego oczywiście też, bo się da, więc czemu nie. To jednak zależy od zbyt wielu rzeczy. Jeden trenuje dla samej przyjemności z ćwiczeń, rozmawiania na siłowni z kolegami itp itd, drugi jest tak zorientowany na efekty, że mógłby robić trening skrajnie nudny/ciężki/nieprzyjemny gdyby miał on dać dobre rezultaty.
@FeC7800: Ćwicząc 4 miesiące FBW walczyłem z samym sobą, żeby iść na siłownie, zrobić swoje i wrócić. Po poznaniu splita siłownia stała się hobby. Chodzę tam jak do siebie i jestem dumny z tego co robię i utrzymuję w tym systematykę i motywację. Przez 4 miesiące ćwiczenia całego ciała nie potrafiłem dostrzec efektów, po podobnym okresie splita dopiero zacząłem zdawać sobie sprawe, że to co robię ma jednak sens i
Kiedy trenowałem na początku FBW miałem myśli typu "idę coś zrobić, ale nie do końca wiem po co". Przy tym typu treningu. Przykładowe ćwiczenia z jednego dnia treningu FBW: Wykroki
Każdy jest inny i każdy ma swój styl treningowy. W moim odczuciu wolę katować i skupić się na danej partii mięśniowej przez świadomość tego co robię i czucie danego mięśnia gdy pracuje.
#silownia
To jednak zależy od zbyt wielu rzeczy. Jeden trenuje dla samej przyjemności z ćwiczeń, rozmawiania na siłowni z kolegami itp itd, drugi jest tak zorientowany na efekty, że mógłby robić trening skrajnie nudny/ciężki/nieprzyjemny gdyby miał on dać dobre rezultaty.
Napisz co robisz na tym FBW i co na tym splicie.
Bo same nazwy fbw i split nic nie rozjasniaja
@151346136: @korporacion: @pokey:
Kiedy trenowałem na początku FBW miałem myśli typu "idę coś zrobić, ale nie do końca wiem po co". Przy tym typu treningu. Przykładowe ćwiczenia z jednego dnia treningu FBW:
Wykroki
źródło: comment_Sje0vk5SFd3QEVeyCt7NuV2KY5k6hWix.jpg
Pobierz