Wpis z mikrobloga

To co czarne robią w tym turnieju to jakiś obłęd. A że Giri wygra trzecią kolejną partię tym kolorem to w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#szachy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ragnarokk: oj zawsze ten sam argument. Oczywiście, że jest odemnie setki razy silniejszym graczem. I tak, z włączonym silnikiem. Aczkolwiek f4 nie był zbyt trudny do przewidzenia.
  • Odpowiedz
@grigoryi:
Dlatego ":P" na końcu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niestety coś tu wyraźnie nie pykło z przygotowaniem debiutowym, skoro pierwszy ruch po zejściu z teorii to od razu gruby błąd.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: szkoda chłopaka. Jeszcze w transmisji wręcz się napawali jego cierpieniem. Aczkolwiek Giri teraz zrobił parę niedokładności. Pewnie i tak partia przegrana ale szanse są większe.
  • Odpowiedz
@grigoryi:
Nie no, końcówka bez figury zbytnio niczym nie rokuje, choć trochę będzie się Amisz musiał postarać. Ale w innych pariach czarnymi chłopaki coś powypuszczali
  • Odpowiedz
Jeszcze w transmisji wręcz się napawali jego cierpieniem

@grigoryi: Ta z Rudolf i Trentem? Dziwne, ja to inaczej odebrałem. Troszkę śmieszkowali, ale generalnie mówili, że to rzeczywiście ciężkie chwile dla szachisty, ale jutro znowu będzie chciał dać z siebie 100%.
@Ragnarokk:
  • Odpowiedz
@Primusek: ja trochę inaczej. Trzymali na nim kamerę śmieszkując, mówili, że wygląda jakby miał się rozpłakać. Generalnie odebrałem to trochę jako brak szacunku. Szczególnie, że oni to 'marni' IM w porównaniu z nim.
  • Odpowiedz