Wpis z mikrobloga

Dobra uwaga anony jestem na pograniczu zamówienia chłopu tegoż oto zestawu ze zdjęcia jako prezent z okazji napisanej i obronionej magisterki, ale to prawie 500 szekli. Mirko, warto kupić? Niebieski jest fanatykiem LEGO, głównie Technic, ale innymi seriami też nie gardzi. Chcę mu kupić coś do 500zł żeby miał zabawę na długie godziny.

Wrażenia miłośników #lego którzy przerobili zestaw 21309 mile widziane. Będzie miał radochę? Mogę sobie na taki prezent pozwolić, ale nie czulibyście się głupio dostając coś takiego od swojej różowej? (Głównie z powodu kosztu zestawu)

#pytanie #zwiazki #kiciochpyta #niebieskiepaski
źródło: comment_L9vUQjrKwRN1EwjCg6fbZjaQ10fELuNc.jpg
  • 22
@Krunch: no spoko. Ale nie zmienia to faktu, że proponując zestawy Lepin/Decool jawnie wspierasz kradzież (a na to są odpowiednie paragrafy). Rozumiem, że nie każdego stać na to, żeby kupować oryginalne, ale niech chociaż nie zachęca publicznie w internecie do kupowania podróbek innych osób.
Autorka zapytała o zestaw Lego a nie o tańszy zamiennik (pewnie też dlatego, żeby nie było siary wręczając chińskie klocki). Gdybym ja dostał taką podróbkę, to bym
@Snuffkin:

Będzie miał radochę?

Jeszcze pytasz. Tez jestem fanem Technic, ale przy tym zetsawie bylo zabawy co niemiara. Skladania na kilka h, no i fakt, ze jest to bardzo nietypowe skladanie. No i mozna pozniej bawic sie osobnymi segmentami. Jak masz za 500 zl to bierz od razu.
@Snuffkin: sam jestem fanatykiem Technic, zbieram tylko Technic, a ten zestaw jest jedynym wyjątkiem w mojej bogatej kolekcji, dumnie zresztą stojącym na biurku.
Co do ceny - sam dostałem od swojej różowej takie zestawy jak 42043 czy 42081 i głupio się na pewno nie czułem. :) Kwestia tego czy od niego dostajesz prezenty na podobnym poziomie.
Jeśli chodzi o frajdę z budowania – jest sporo powtarzających się schematów, co mnie osobiście
@Snuffkin: A to najmocniej przepraszam. Pamiętam, że któraś mirabelka miała taką akcję i żaliła się na mirko. Wydawało mi się, że właśnie ty i uderzyło mnie twoje rozpieszczanie chłopaka w związku z tym ¯\_(ツ)_/¯