Wpis z mikrobloga

no ok ale potrzebujesz siły która je domknie, jakiś układ sprężyn, silniczkow i ciegien, cokolwiek.

@goldenguti: no i? To jakiś problem? Przecież to byłoby znacznie bardziej praktyczne, niż kolejny telewizor, wifi ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@simperium widać jakiś problem skoro w autach domykanie drzwi to wciąż funkcja premium. Sry ale na pewnym etapie januszowy tekst "no i? To jakiś problem?" w porównaniu ze sztabami badawczymi mulimiliardowych firm oraz firm niezależnych które wymyślają masę patentów, a później je sprzedają innym, wygląda co najmniej śmiesznie. Tak, skoro tego nie ma to jest problem np ekonomiczny, bo technologii wątpię, że brakuje na takie coś.
  • Odpowiedz
Tak, skoro tego nie ma to jest problem np ekonomiczny, bo technologii wątpię, że brakuje na takie coś.

@goldenguti: Ale wiesz, że pewnych technologii nie wprowadza się od razu tylko po to, by nie robiły wewnętrznej konkurencji? Zamykane drzwi są tylko w klasie premium po to, by ta klasa się wyróżniała i przyciągała. Za X lat wejdzie do niższych klas, bo się swoje zarobią i klasa premium uzyska do tego
  • Odpowiedz
@simperium sam sobie odpowiadasz na zadane pytania. I nie wiem skąd wniosek, że chce rozmawiać o ekonomii (na której się nie znam). Po prostu widzę powody dla których takich drzwi nie ma. Ale widzę potrzebujesz prostej odpowiedzi więc: Czemu zamiast pikac, nie domknie drzwi? Bo nie ma systemu domykania drzwi.
  • Odpowiedz
Jak wsadzi sie jakis duzy garnek z zupa i do tego sa swieta wiec miejsca malo to czasami niby sie zamknelo drzwiczki a okazuje sie ze jednak garnek je przyblokowal

@math1982: powiedz to wszystkim tym, którzy mają źle wypoziomowane lodówki i im się drzwiczki same zamykają ( ͡° ͜ʖ ͡°) .
  • Odpowiedz
@simperium przyczyna jest tak samo prozaiczna jak usuniecie klamek z drzwi lodowek w latach 50, producent nie wprowadzi takiego samozamykania w obawie przed zatrzasnieciem sie dziecka w srodku. Ue chyba nawet wydala norme okreslajaca maksymalna sile z jaka mozna otworzyc lodowke
  • Odpowiedz
@simperium: są (nie wiem czy już w produkcji czy w przygotowaniu, na pewno będzie jak nie ma) lodówki takie, gdzie drzwi otwierasz pchnięciem (taka forma klikania jak się duże karty SD w sloty nieraz wsuwa), więc możesz niosąc zakupy oprzeć się o nią ramieniem, ona się ładnie i wystarczająco szeroko otworzy, ale też sama się domknie, jeżeli ja zostawisz. Tylko niestety nie pamiętam co za marka takie ma/chce mieć.
  • Odpowiedz
nie koniecznie, domykające się drzwi tak nie mają. Mogły by się przecież domykać jak zostawisz je uchylone na max 10cm. Przecież nikt zdrowy nie zostawi lodówki na szerz otwartej.

@juzjuzjuz: tezbod razu pomyslalem o takim donykaniu jak w drzwiach wejsciowych ale drzwiczki czesto sie nie domykaja bo cos blokuje
Also moznaby dac ze powiadamia tylko jak nie moze domknac ale imo to i tak gowno bo oducza odruchu
Lepiej sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@goldenguti zawsze logicznym wydaje mi się argument "nie no, przecież to nie może być głupie i bez sensu, skoro pracowało nad tym tyle osob i wydano miliony na badania" po czym przypominam sobie rozwiązania Apple albo innych wielkich firm i już nie jestem taki pewien..
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@simperium: a gdyby tak dac magnesneodymowy albo jakis elektromagnez ktory by dostawal pradu po sekundzie od otwartych drzwi. Dzieki temu drzwi by soe otwieraly ale przy zamknieciu same sie domykaly :)
  • Odpowiedz
@Mruvek no to prawda, niekoniecznie wszystko co oni wymyśla jest dobre ale myślą :p ktoś to potem zatwierdza i to on jest winny imho. Tutaj w parę postów padło dużo pomysłów, oni na pewno wymyślili jeszcze więcej skoro nic nie mają robić innego przez miesiąc :p
  • Odpowiedz
  • 1
@goldenguti no i w sumie ktoś dobry przykład podał, bo nie chciałbym żeby talerz który blokuje drzwi został nimi na siłę w------y do góry nogami bo drzwi się same zamykają :D
  • Odpowiedz