Aktywne Wpisy
Zrobiony_bobr +210
#marsz #marsz4czerwca #pis #po #wybory
Tak czytam to co się dzieje w gorących i nie dowierzam. Serio ktoś chce się licytować co jest gorsze PIS czy PO? Czy wy już #!$%@? zapomnieliście co takiego obecna władza odpi*rdala?
Nawet jeśli jedni i drudzy mają przepychać takie same ustawy, to chciałbym zauważyć, że tylko o jednej partii można powiedzieć że:
-zrobili tube propagandową z publicznej tv pchając w nią miliardy złotych
-posiada ministra finansów,
Tak czytam to co się dzieje w gorących i nie dowierzam. Serio ktoś chce się licytować co jest gorsze PIS czy PO? Czy wy już #!$%@? zapomnieliście co takiego obecna władza odpi*rdala?
Nawet jeśli jedni i drudzy mają przepychać takie same ustawy, to chciałbym zauważyć, że tylko o jednej partii można powiedzieć że:
-zrobili tube propagandową z publicznej tv pchając w nią miliardy złotych
-posiada ministra finansów,
xiv7 +89
Nie głosujecie na Konfederację, przecież to oczywiste że szansa na kolejne rządy PiSu to wziąć sobie te kilka osób z Konfy do koalicji. Głosując na Konfederację to głos na dalsze rządy PiSu co byście nie krzyczeli o wolnym rynku jest to BEZMYŚLNE zatapianie Polski, Weźcie to przemyślcie czy chcecie dalej tego dla Polski. Spójrzcie na to logicznie.
#bekazpisu #bekazprawakow #konfederacja
#bekazpisu #bekazprawakow #konfederacja
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Całkiem fajne auto. Prowadzi się jak po sznurku, aktywna regulacja tłumienia amortyzatorów robi świetną robotę. Bardzo dobrze wyciszone wnętrze. Jak na tą klasę bardzo dużo miejsca w środku. Wygodne fotele. Bardzo przyjemne inteligentne, adaptacyjne reflektory full LED.
Wykończenie tam gdzie widać ok, tam gdzie nie widać - mocno poniżej poziomu chociażby Koreańczyków. Silnik - powiedziałbym że całkiem przeciętny w klasie dwulitrowych turbodizli. Skrzynia - jak dla mnie dużo przyjemniejsza niż DSG (które uważam za kiepskie, więc o to nie trudno), podoba mi się że bez problemu pozwala spokojnie przyspieszać nawet na 8 biegu, zamiast natychmiast zrzucać 1, 2 albo i 3 biegi po to, żeby za 2 sekundy wrócić do punktu wyjścia.
Infotainment - jak na SYNC3 jest bardzo dobrze, chociaż VW czy Kia na tym polu wypadają lepiej, szczególnie w kwestii nawigacji. Plus za szybkość działania, wbudowany modem 4G LTE i fajną współpracę z apką FordPass (można nawet odpalić samochód przez Internet, przy niskiej temperaturze włącza się wtedy grzanie szyb, siedzeń i kierownicy).
Systemy asystujące poza ESA (Evasive Steering Assist) dość standardowe, chociaż dziwne jest rozróżnienie asystenta pasa na "utrzymanie pasa" i "prowadzenie w pasie" (ten drugi działa tylko w połączeniu z aktywnym tempomatem).
Z fordowskich wkurzających rzeczy: brak opuszczania lusterek przy parkowaniu (chociaż są dość duże i tak umiejscowione i ukształtowane, że można od biedy parkować na standardowym ustawieniu) i brak automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu.
#motoryzacja #ford #pokazauto
@bidzej: mnie zaskakuje ilość miejsca na nogi z tyłu. Wręcz irracjonalnie duża jak na ten segment - mogli przeznaczyć tę przestrzeń na bagażnik albo skrócić auto.
Komentarz usunięty przez moderatora
@goferek: też nie wiem skąd to się wzięło :O Przed Focusem miałem Insignię i tam było mniej miejsca dla pasażerów z tyłu, a to niby auto o segment wyżej.
Bagażnik co prawda nie za wielki, ale z drugiej strony przeciętny jak na kompaktowego hatchbacka.
@swiss_dream: dość mocno, 36k ojro. Ale wyposażenie prawie pełne, brakuje tylko panoramy, która przy tym wyciszenie wnętrza wydawała mi się głośna.
@Wariat_Z_Mokra_Glowa: bo to służbówka, a takie rzeczy w dojczlandzie tylko w dizlu. Katalogowo 210, ale póki co jeszcze nie szalałem, nie było warunków.
Z drugiej strony inne wersje niż ST-Line widzą mi się średnio...
@swiss_dream: w porównaniu do Insigni to nawet taczka prowadzi się dobrze :>
@henius: póki co za mną jedni tankowanie, w cyklu mieszanym miasto/autoban wyszło 6.4 (i na komputerze, i pod dystrybutorem) - ale po autostradzie było większość tak max 120-130km/h. Z drugiej strony warunki były słabiutkie. Także o spalaniu będę mógł się wypowiedzieć trochę później.
A światła inne, bo te z "piorunem" przez środek są LEDowe, ale nie aktywne (tzn. na długich nie mają sterowania oświetlanymi strefami), a te z "brewką" są aktywne, adaptacyjne, skrętne, inteligentne bla bla bla.
@ScaRRyMaN: to je właśnie ona :P