Aktywne Wpisy
PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
moj stary jest zawodowym truckerem XD jezdzi po europie i chce znalezc dla niego jakis sposob na internet zeby mogl se poogladac filmy online itp. jakis operator ma duzy pakiet danych za nieduze pieniadze? obecnie ma tmobila ale w EU ma 2gb wiec srednio mu starczy
#pytanie #bekaztransa #kiciochpyta
@Meritum: bedzie mogl p---------c na necie nawet jakby byl w np francji? chodzi o to zeby szybko mu sie pakiet nie skonczyl
31) Internet Flat XXL (49,99 EUR za aktywowanie opcji na 28 dni):
do 50 GB w Niemczech i UE
https://www.ortelmobile.de/pl.html
Free z Francji. Niby najlepiej, ale zależy tez po jakim kraju tatko najwiecej jeździ
@fishery: to obczaję, dziękówa za propozycje
@NacpanaKislem: to tez obczaję dziena
@PanKracy582: tatko z--------a po całej unii, teraz jakos anglia francja wlochy niemcy ale zdarzy sie ze czechy i te inne slavickie kraje
@Pierdokrowa: akurat u mnie nikt z netflixa nie korzysta wiec odpada
Gdzieś na busiarzach eu był post i wszystko wytłumaczone.
Zdaje się ze w Free France jest 50GB na FR i na pozostałe kraje 20GB czy jakoś tak, nie chce kłamać. Poszukam skrina bo sobie zrobiłem
@PanKracy582
@NacpanaKislem
dzięki, ogarnę te kartę i sobie tez porówam z tymi propozycjami tutaj, nie bede wszystkich wołał ale dzięki za uwagę, jednak sa dobre ludziki na tym świecie ( ͡° ͜ʖ