Wpis z mikrobloga

  • 4
Składniki

1/2 kg sera (twaróg)
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1 łyżeczka sody
1 łyżka octu lub spirytusu
1 cukier waniliowy
1 l oleju do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kulki serowe

1. Ser przekręcić przez maszynkę. Jajka roztrzepać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z sodą, cukier waniliowy, wymieszać. Na samym końcu dodać ocet. Razem wszystko wymieszać. Powstałe ciasto jest lepiące. Należy ręce zwilżyć wodą, wyrabiać małe kulki . Do
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bsl: #!$%@? kiedyś próbowałem, to #!$%@? mi surowe wychodziły i sie kleilły jak nie wiem.. #!$%@? sie od tamtej pory i niczego nie robie(,)