Wpis z mikrobloga

Mireczki z #webdev#webdev można jakoś właściciela hostingu złapać za dupę jak po 2 tyg zdjęli mi stronę mimo że rachuneczek opłacony?
W sensie już naprawiają ale 2 tygodnie strona nie działała a pieniążki poszły, warto się kłócić?

Ogólnie co się odjaniepawliło to to, że wysłali w Wigilie jakiś link potwierdzajacy dane czy coś (juz dawno po zalozeniu strony) i ten e-mail (jak i kolejne) poszły do spamu, wraz z tym finalnym ostrzeżeniem że wyłączą domenę. No i wyłączyli

#webdesign #hosting #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zależy przez chyba 30 dni domenę można jeszcze odzyskać, ew. zmienić domenę, a pliki strony przenieść na inny hosting z nową domeną
  • Odpowiedz
@PaulStanley: miałaś opłacony hosting i na 2 tygodnie Ci go wyłączyli? Tak nagle czy to hosting się kończył przed Wigilią, Ty go na styk opłaciłaś, ale nie ogarnęłaś maili od nich? Podaj od razu nazwę firmy ( ͡º ͜ʖ͡º)

wysłali w Wigilie jakiś link potwierdzajacy dane czy coś
  • Odpowiedz
@PaulStanley: zawaliłaś sama po całości i jeszcze próbujesz z----ć usługodawcę?
Całuj adminów po rączkach, że w ogóle zechcieli coś przywrócić, bo jedyne co powinnaś dostać to krótkie: nie mamy pańskiego płaszcza.
Opłaciłaś usługi na 3 miesiące, więc wiedziałaś kiedy dobiegnie koniec ich działania.

O samym wysłaniu linka powinien informować regulamin świadczonych usług.
Przeczytałaś?
  • Odpowiedz
@PaulStanley: przeczytałem wszystkie, w żadnym nie ma wzmianki o dacie aktywacji usługi ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Chronologiczność tak prawidłowa, że trzeba spisać, aby wiedzieć o co chodzi.

O tym, że powiadomienia wpadały \do spamu, to mnie absolutnie nie dziwi. Domniemywam że konto w jednej z darmowych usług poczty email?
Większość maili od operatorów wpada do spamu.
Może wyciągniesz wnioski i kiedyś zaczniesz dodawać adresy
  • Odpowiedz
  • 1
@Dibhala gmail. Ale nigdy wczesniej mi takiego psikusa nie zrobił.

Już czytam, chodziło im o potwierdzenie danych kontaktowych tj tego adresu email który i tak był potwierdzony w ten sam sposób w trakcie odpalania strony i przy zapłacie. Stąd moje zdziwko że wysyłają mi podobnego mejla 2 tygodnie później ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz