Aktywne Wpisy
p0melo +60
#pracait #it #programowanie #korposwiat #praca
Myślę na poważnie zeby zawinąć się z IT. Przepracowałem 5 lata, mam dosyć.
IT to branża dla ludzi bez życia prywatnego. Każdy kolejny miesiąc czuję że inwestuję w coś co po latach będzie gównem w papierku po cukierku.
Nie mam ochoty na uczestnictwo w wyścigu szczurów. W poprzedniej robocie miałem chorą presję szybciej, szybciej. Zmieniałem robotę w ciągu tych lat trzy razy. Z roku na rok widzę
Myślę na poważnie zeby zawinąć się z IT. Przepracowałem 5 lata, mam dosyć.
IT to branża dla ludzi bez życia prywatnego. Każdy kolejny miesiąc czuję że inwestuję w coś co po latach będzie gównem w papierku po cukierku.
Nie mam ochoty na uczestnictwo w wyścigu szczurów. W poprzedniej robocie miałem chorą presję szybciej, szybciej. Zmieniałem robotę w ciągu tych lat trzy razy. Z roku na rok widzę
bart40404 +186
Chociaż jedno udało się mojemu pokoleniu w życiu wygrać. Urodziłem się za późno, żeby załapać się na nieruchomości w normalnych cenach albo na to żeby nie mieć groszowej emerytury w przyszłości, ale przynajmniej dosłownie w ostatniej chwili, żeby zdążyć wbić się do branży IT i nałapać te kilka lat doświadczenia przed kompletnym krachem na rynku dla juniorów.
#programista15k #nieruchomosci #pracait
#programista15k #nieruchomosci #pracait
Sw Katarzyna zostala poddana mekom przez Maksymiana - wielkiego hejtera chrzescijanstwa.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Ciekawe, że chrześcijanie raczej nie wspominają tak fajnie i żwawo krucjat czy zmuszania poganów do przyjęcia jedynej słusznej religii™.
Mysle ze jesli bedziesz wiedziala jak bardzo cierpieli meczennicy wiary to docenisz ich poswiecenie.
Na lekcjach poganstwa zapewne takie dane byly by podawane.
Skoro osmiolatki moga ogladac bajki przepelnione przemoca i grac w fortnite to raczej problemu ze snem nie beda mialy po historii o meczennikach.
Doceniaj co tylko sobie chcesz.
Nie każde dziecko gra w Fortnite, ale chyba bym wolała, aby moje oglądało kreskówkową krew, niż słyszało realistyczne #!$%@? od księdza o tym że ktoś się "poświęcił" za grzechy.
Nic nie stoi na przeszkodzie dla buddystow aby organizowali swoje lekcje religii. Problem jest w tym ze nie ma na to chetnych w przeciwienstwie do lekcji religii organizowanych przez kosciol katolicki.
Przeciez nikt nie zmusza Cie zebys posylala swoje dziecko na takie lekcje. To ze Ty bylas zmuszana to inna sprawa. Mnie zmuszali do jedzenia szpinaku ale nie szkaluje go na mikroblogu...
Od 3 klasy podstawówki nie chodzę na religię, więc się nie martw. :)
Podstawa programowa przewiduje lekcje religii o chrzescijanstwie DLATEGO ze ogromna wiekszosc wierzacych w Polsce jest katolikami. Zawsze zostaja lekcje etyki na ktorych z tego co mi wiadomo jest mowa o roznych religiach.
W gimnazjum chodziłam na etykę. Lekcje na 8/9 godzinie, kiedy nikomu już nie chce się myśleć. Żeby było śmieszniej, to religia nigdy nie była na początku czy końcu zajęć, więc musiałam siedzieć jak ostatni debil i albo