Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #kierowcy #bekazpodludzi #oswiadczenie

Jest coś takiego w kierowcach małych aut, taka wyjątkowa zdolność. Otóż zauważyłem u siebie pod blokiem, ze w zatoczce do parkowania prostopadłego, w której nie ma wyznaczonych linii, mieści sie normalnie na spokojniutko 5 dużych aut, w tym jakichś dostawczaków, na luzie! Wystarczy, że zaparkują same spore auta typu mondeo, insignia, A6, jakiś transit, kompakty też. Ale niech się wśród nich trafi jedna #!$%@? i to zarówno #rozowepaski jak i #niebieskiepaski w jakimś małym #!$%@? klasy corsa czy inne aygo i już #!$%@?, nie wejdzie więcej jak 4 auta. Jak oni są w stanie to #!$%@? wymierzyć, to ja nie wiem. I tak ##!$%@? () No i paradoksalnie, wbrew logice, wychodzi na to, że kierowcy większych aut mają jakąś większą samoświadomość i zwyczajnie parkują 'oszczędniej'.
  • 23
@MirekWyznajeAnonimowo: Nie widzisz tylko bezpośrednio za sobą, chyba że to jakieś gówienko pokroju Trafika, gdzie rzeczywiście lusterka są bardziej #!$%@? dla ozdoby. A promień skrętu jest naprawdę dobry w RWD, w FWD (Master, Ducato) nie jest dużo większy od osobówek.
@Pangia: Akurat mam ducato i promień skrętu jest zarąbisty, a widoczność w lusterkach taka se. Wszystko przez bardzo niskie/wąskie lusterka szerokokątne. Albo ustawisz tak, że widzisz krawężnik, albo tak, że widzisz auta w martwym polu. Nie da się mieć i tego i tego. ¯\_(ツ)_/¯
@PaulStanley: Krotki zwis i mały promień skrętu, pisałem wyżej. Ale mój wpis był nie o tym czym się lepiej parkuje ;)
@MirekWyznajeAnonimowo: Ja w swoim Masterze II #!$%@?łem lusterko (kiedyś tu pisałem, jak) i szerokokątne pokazuje mi w zasadzie tylko bok auta, więc główne mam wysunięte prawie całkiem na bok, tak że widzę tylko końcówkę auta. Przyzwyczaiłem się, bo normalnie było to odwrotnie, ale wolę nie ruszać, bo ta taśma izolacyjna okazuje się wyjątkowo mocno trzymać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo tak to zawsze ustawiam prawe tak, żeby
@PaulStanley: No to mój wpis jest m.in. o Tobie. Wszystkiego najgorszego (σ ͜ʖσ) (°° Swoją drogą, nie rozumiem jak można zaparkować małym autem jak #!$%@?. Tak trudno stanąć blisko krawężnika albo blisko innego auta jeśli już jakieś stoją? Zauwazyłem własnie wśród kierowców małych aut tendencję do zostawiania tak ~1.5m szpary (
@MirekWyznajeAnonimowo dlatego już dawno sprzedałam małe auto co mi wszyscy doradzili po zdaniu prawka i teraz najmniejsze auto na jakie się zdecyduję to auto 'średniego' rozmiaru, teraz jeżdżę astrą hehe a przymierzałam się wstępnie do insignii ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PaulStanley: Aha. Czyli twierdzisz, że to nie kierowcy są #!$%@?, tylko ich małe auta i rozwiązaniem jest kupić większe? Ciekawa teoria xD No w każdym razie, wszystkim parkującym w samolubny sposób mający w dupie innych kierowców, wielki wuj na odbyt!
@MirekWyznajeAnonimowo no ja tak wyleczyłam swój problem żeby nie robić komuś bólu dupy aczkolwiek posiadanie dużego samochodu wpłynęło dobrze na moje umiejętności parkowania. Kiedyś zawsze parkowałam jak miałam chociaż drugie miejsce obok wolne na manewry a teraz to parkuje na centymetry.
Nawet raz jakaś babka mnie oglądała na parkingu, jak wysiadłam to zaczepiła i zaczęła pytać jak to tak, ile jeżdżę itd xD