Aktywne Wpisy
Ka4az 0
Poleci ktoś restauracje z możliwością rezerwacji? Trochę bardziej elegancka i ekskluzywna, ale też bez przesady - nie chce się czuć jak czubek. Fajnie jakby była to włoska kuchnia, piękny wystrój - cieżko mi coś znaleźć XD a i najlepiej okolice rynku.
#wroclaw #jedzenie71
#wroclaw #jedzenie71
arinkao +116
Mirko, mam problem. 19 lat na karku i muszę uciekać z domu, wyprowadzić się. Ojciec mnie męczy psychicznie, straszy biciem, serio gruba patola, nie ma co tu się rozpisywać. Moja sytuacja:
- wyprowadzić się chcę po drugim semestrze na #studbaza
- zaoszczędzone 47 tysięcy na koncie
- studia, pierwszy rok
- aktualnie moje miesięczne dochody to ~200zł
- mieszkam w mieście powiatowym na #slask 180 tys
Pytanie co zrobić, gdzie zamieszkać. Aktualnie mój plan jest taki, żeby dostać alimenty od rodziców (dajmy na to 700zł), wynająć sobie kawalerkę za jakieś 1200 miesięcznie, dorabiać gdzieś sobie, żeby mieć dodatkowe 500zł na miesiąc, no i utrzymywać się z tych 47 tysięcy. Po rozliczeniu wszystkich wydatków, dochodów, starczyło by mi to na spokojnie na 3 lata, czyli tak akurat 2 lata na skończenie studiów i rok na znalezienie dobrej pracy, ew. w---------ć na emigrację. Oceńcie, czy dobrze robię czy nie, czy dobrze planuje, doradźcie ;)
#finanse #pomocy #wyprowadzka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Na początek możesz żyć z oszczędności, ale szukaj pracy od razu - oszczędności trzeba szanować ;)
Nie jestem pewny (bo się nie znam) jak wyglada sprawa z alimentami. Może ktoś wyjaśnić temat?
Komentarz usunięty przez moderatora
Pokój za 700 w dobrym standardzie jest chyba lepszą opcją. Na alimenty na razie nie licz za bardzo.