Aktywne Wpisy
Myślałem że to jakaś mityczna Walaszkowa kraina bo bekowo brzmi, a to naprawdę istnieje hej. xD
#kapitanbomba
#kapitanbomba
jmuhha +61
Śniadanie piątkowe sąsiada, który ma dzieci w wieku 7 i 17 lat i żonę 39-lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mirko, mam problem. 19 lat na karku i muszę uciekać z domu, wyprowadzić się. Ojciec mnie męczy psychicznie, straszy biciem, serio gruba patola, nie ma co tu się rozpisywać. Moja sytuacja:
- wyprowadzić się chcę po drugim semestrze na #studbaza
- zaoszczędzone 47 tysięcy na koncie
- studia, pierwszy rok
- aktualnie moje miesięczne dochody to ~200zł
- mieszkam w mieście powiatowym na #slask 180 tys
Pytanie co zrobić, gdzie zamieszkać. Aktualnie mój plan jest taki, żeby dostać alimenty od rodziców (dajmy na to 700zł), wynająć sobie kawalerkę za jakieś 1200 miesięcznie, dorabiać gdzieś sobie, żeby mieć dodatkowe 500zł na miesiąc, no i utrzymywać się z tych 47 tysięcy. Po rozliczeniu wszystkich wydatków, dochodów, starczyło by mi to na spokojnie na 3 lata, czyli tak akurat 2 lata na skończenie studiów i rok na znalezienie dobrej pracy, ew. w---------ć na emigrację. Oceńcie, czy dobrze robię czy nie, czy dobrze planuje, doradźcie ;)
#finanse #pomocy #wyprowadzka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
@szaman136:
Pod warunkiem, że chce się mieszkać z obcymi ludźmi, korzystać z jednej wanny, kibla i zlewu, kłócić się o sprzątanie, słuchać jęków, odgłosów pijaństwa za ścianą i kiepskiej muzyki z rana. A to wszystko za 500 PLN miesięcznie oszczędności.
No ja tam wolę wynajmować i móc hasać po domu nago, te 500 PLN zrekompensuję sobie fuchami w
Komentarz usunięty przez autora
Wszystko jasne, od dobrobytu ci się poprzewracało nie tylko w głowie młodziaku, myślisz że jak zamiast dużego domu i przyjemności będziesz gdzieś ściśnięty w ciasnej norze w mieszkaniu studenckim bez tych przyjemności to będzie lepiej? Jako 19-letni młodzieniec masz jeszcze mleko pod nosem i choćbyś chciał to dobrze płatnej pracy w dobrych warunkach nie znajdziesz, żaden pracodawca cię poważnie nie potraktuje, dodaj sobie jeszcze niespodziewane koszty i szybko będzie z ciebie albo bankrut skomlący pod drzwiami rodziców albo niewolnik
"z---a" to sobie w lustrze szukaj stulejarzu, nie piszę pod innymi nickami tylko losowo strona dodaje inny za każdym razem ograniczony
A 47k może dostał w spadku po babci np?
Komentarz usunięty przez autora
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
@AnonimoweMirkoWyznania: gdzie op niby to napisał? przecież pisał że jest patologia, nie uzewnętrzniał się, bo to pewnie bolesny temat dla niego. patologia w rodzinie to nie tylko bieda i chlanie wódy na melinie.
nie, nie robiłam łaski, pieniądze dostawałam na studia, które robiłam po to, żeby zadowolić rodziców - nie na własne przyjemności.