Wpis z mikrobloga

Ej chlopaki, czego się uczyć żeby znależć pracę w web devie? Już szukałem wcześniej tego na wykopie ale odpowiedzi są z rok stare

Wiem ze trzeba sie uczyc html, css i js ale dalej to juz nie wiem. W szkole mielismy jescze sql i php a jak patrzyłem na te całe biblioteki js i te backendowe technologie to sie pogubić można (i nie do końca rozumiem o co z nimi chodzi)

A jeszcze jaką stronę polecacie? Z anglielskim nie będzie problemów. Przedtem używałem poradników Zelenta żeby się do egzaminu przygotować ale content jest ograniczony. Popatrzyłem na W3Schools trochę i fajnie mają tam kontent posortowany i łatwo zrozumiały ale jak poczytałem na forach to mówią że ta strona ssie.
#glupiepytanie #programowanie #pytanie #webdev
  • 6
  • Odpowiedz
@SPESHIMEN: cement to gówno. Jedyne do czego się nadaje to e.14. zresztą jego pseudo joiny w sql'u XD
Co do webdev'a to jak chcesz iść w stronę frontu ogarnij sobie angulara/reacta/vue. Backend to python z django/ asp.net/node.js(hatfu)/ dżawa/ RoR itd. itd.
  • Odpowiedz
@SPESHIMEN: Naucz się najpierw języka backendowego i dopiero potem frontu. Bo jak zachłyśniesz się javascriptowym dziadostwem, to potem możesz mieć złe nawyki (albo wręcz trudności) przy C#/Javie/Pythonie czy co tam wybierzesz.
  • Odpowiedz