Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
mybeer +118
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 7.8% (328)
- 4.001-5.500 15.2% (642)
- 5.501-7.000 17.2% (726)
- 7.001-9.000 13.9% (588)
- 9.001-12.000 14.7% (621)
- 12.001-15.000 8.0% (338)
- 15.001-18.000 4.7% (197)
- 18.001-22.000 3.8% (162)
- Powyżej 22.000 10.5% (444)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (177)
Także tego...
No oczywiście że się nie znam, skoro studiuję lekarski i miałem mikrobiologię ¯\_(ツ)_/¯
Szczepienie ma sens jeśli ktoś tego potrzebuje - np często choruje na grypę.
@loczyn:
Tak k---a, bardzo subtelna XD Grypa i 3 dni, kolego puknij się. Grypa jest cięższą chorobą niż zwykłe przeziębienie, ale dalej o wiele leżejszą niż większość chorób
Niby tak, ale szczepienia na grypę nie są niezbędne, bo grypa jest stosunkowo niegroźną chorobą.
Chyba, że wystąpią mocne mutacje wirusa, czego nikomu nie życzę.
Za zeszły sezon
Florida health officials said that the child’s death did not necessarily portend a deadly flu season in the state. Last season, more than 80,000 Americans died of the flu, the highest toll in over a decade, federal health officials recently said. Of the total, only 180 were young children and teenagers, including eight in Florida.
https://www.nytimes.com/2018/10/16/health/child-flu-death-florida.html
Nie wiem jaka część tej populacji leczyła się (ubezpieczenie w USA), więc nie chcę się wypowiadać żeby nie siać kłamstw. Ale standardowo jeśli ktoś jest zdrowy to nie powinien mieć problemów z przebyciem grypy. Co innego np osoby starsze, personel medyczny, czy wojskowi (typowe osoby które powinny się szczepić).
Swoją drogą jej śmierć z powodu jej nagłośnienia w mediach, pewnie uratuje kilka osób które się zaszczepią, tyle na plus.
Możliwe, natomiast śmianie się z bycia antyszczepionkowcem przy śmierci z powodu grypy jest trochę mało śmieszne.
1)
O ile zgadzam się w 100% że w przypadku śmierci tej Pani jej poglady na temat szczepień nie dają sensownego powodu żeby sobie kpić, o tyle z tezą o szczepieniach przeciwko grypie, a szczególnie z twierdzeniem że "grypa jest stosunkowo łagodna chorobą" zgodzić się nie mogę.
Szczepienia przeciwko grypie nie są zlecanie wyłącznie osobom które "często chorują na grypę" (co to w ogóle za zalecenie? Od ilu zachorowań na
Komentarz usunięty przez autora
Nie wiem jak dokładnie było, ale domniemywam, że osoba, która jest antyszczepionkowcem raczej z pomocy profesjonalnej służby zdrowia nie korzystała xD.
"Także tego..." #fakenews
hm, czy zapalenie opon mózgowych może być powikłaniem po grypie? Serio pytam.