Wpis z mikrobloga

Dobra inba przed klatka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Somsiad zamówił sobie nowa lodówkę ale najwyraźniej chciał przyjanuiszować i zamówił tylko z transportem bez wniesienia, przyjechał kurier, a ten schodzi z żona i się go pytają czy pomoże mi wnieść lodówkę na 1 piętro, ten stanowczo odmówił, rozpoczęła się inba, że jak to tak jak on ma ją wnieść z chorą żona która również drze mordę na kuriera, w desperacji zadzwonił do mnie czy mu pomogę, ale pamiętam jak raz zadzwonił na bagiety bo mu o 14 muzyka przeszkadzała wiec również odmówiłem xDDDDD

Czekam na dalszy rozwój wydarzeń ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#somsiad #c---------------a #kurier
grabek992 - Dobra inba przed klatka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Somsiad zamówił sobie nowa lodówkę...

źródło: comment_dgtrfA6PgMp00x0Q8zSnltLEBhSXeKJ4.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grabek992
@diogene No mi jak wnosili lodówkę taką wysoką na 2 metry to przyjechał kurier i dwóch suchoklatesów. Oczywiście kurier i ja tylko patrzyliśmy. Podpisałem dopiero po wzniesieniu i oględzinach. Zanim to wtargali na 3 piętro to już im się prawie styropian zabezpieczający skończył.
  • Odpowiedz
@grabek992 lodówka waży 35-45 kg xD na dwie osoby to żaden ciężar xD. Ja ze swoim Różowym 43kg lodówkę na 4te piętro na lajcie wnieslismy. Ale kurde pralkę 60+ już sam, bo ciężka xD. Po schodku jednym...
  • Odpowiedz
@StachuStach: a no tak, tak w sumie też można. Chyba że trafisz na służbistę co powie że nie, bo jak coś się stanie a w umowie wnoszenia nie było to będzie na niego :P
  • Odpowiedz
  • 0
@grabek992 ja raz z kolegą, gdy byliśmy na stażu i inwentaryzowalismy drzewa w mieście to zostaliśmy zaczepieni z prośbą o pomoc kurierowi przy wniesieniu lodówki na 1 pietro. Najszybciej zarobiona dycha, w całą minutę. Oczywiście na łeb
  • Odpowiedz
@grabek992: i pomyśleć że w sieciówkach koszt wniesienia a przywozu to różnica 15zł xD, sam ostatnio zamawiałem i transport to 38zł a wniesienie 49 więc 11zł różnicy...
  • Odpowiedz