Aktywne Wpisy

malala777 +532
Podczas gdy ty marnowałeś dzisiejszą noc na spanie za darmo, wielu nadludzi lekarzy spało dzisiaj na nocnym dyżurze za 500 zł na godzinę finansowane z twoich podatków, po czym pojadą sobie dzisiaj posiedzieć w przywacie za kolejne 500 zł na godzinę + % od wizyty.
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
źródło: Evimed_przychodnia_Gdynia_6-1024x684
Pobierz
qtass +69
🚭🌫️ Coraz częściej widzę ten sam schemat zachowań — i to zarówno w sporze o SCT, jak i w zwykłym życiu na osiedlu.
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —

Dziubię tutorial i mam plik z artykułami:
DB.py
def ArticlesDB():
data = [
{
'id':'1',
'title':'Test1',
'author':'zort',
'content':'lorem lorem i marolem :D one',
'Date':'23-12-2018',
},
{
'id':'2',
'title':'Test2',
'content':'lorem lorem i marolem :D xdeem',
'Date':'12-12-2018',
},
{
'id':'3',
'title':'Test3',
'content':'lorem lorem i marolem :D testem ',
'Date':'01-09-2018',
},
{
'id':'44',
'title':'Test44',
'content':'lorem lorem i marolem :D testem ',
'Date':'12-02-2018',
},
]
return data
startowy.py
@app.route('/articles/')
def articlepage(id):
return rendertemplate("article_page.html", id=id)
Wchodzę na /articles/1 i mogę tam wypluć sobie tylko ID. A chciałbym mieć tam artykuł, autora itp. Oczywiście adekwatnego do ID.
W jaki sposób mogę to zrobić?
potem w funkcji articlepage(id)
utwórz sobie zmienną data = ArticlesDB()
Chociaż nie wiem czmeu ArticlesDB to u ciebie funkcja, która coś zwraca, mogłaby to raczej po prostu być stała, chociaż zależy od kontekstu.
Dzięki. :)