Aktywne Wpisy
Raum +671
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +156
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Osobiście nie wiem co mam myśleć o tym całym #euroweek, ale za to widzę jak nakręca się karuzela s----------a i jak teraz we wszystkim będzie się dopatrywano pedofilii, islamu, zagrożenia dla naszej kultury czy co tam jeszcze kto wymyśli.
Vipok - portal dla samodzielnie myślących xDDD
#zalesie #przemyslenia #euroweek #urojeniaprawakoidalne
nie wykopuję tylko wykopów z którymi się zgadzam
to nie musi tak działać
to jakieś wasze #urojenia
Dokładnie to, a kto się z nimi nie zgadza ten lewak/komuch itp.
@GrammarNazi: no właśnie. A kto je zakopuje? No przecież właśnie neuropa xD
Część z was nawet nie sprawdza zawartości znaleziska, tylko leci po poleceniach z góry i zakopuje wszystko spod tagu #euroweek. Sami sobie szkodzicie xD
@mateosz_inbecki: A wiesz że aktualny kurs UE jest bliższy autorytaryzmowi niż wolności? To dopiero ironiczne.
Jak i zamachy, wyższą przestępczość i zamieszki. Jak widać 36 mln Polaków dalej woli Polskę choć tu
Urodzenie sie w polsce czy na kamczatce to nie wyczyn ani osiagniecie, wiec uczucie dumy nie jest tu w
@mateosz_inbecki: Zależy co rozumiesz pod tym pojęciem - mamy naukowców, inżynierów, pisarzy, wojskowych, pianistów światowej sławy i wiele wiele innych. Widać że masz straszne kompleksy. Nie lepiej wtedy się przerobić na Niemca?
Nie rozumiesz pojęcia dumy narodowej - to chyba dobrze o tobie
Ponadto wieksza swiadomposc spoleczna powoduje ze wiecej takich incydentow jest zglaszanych. A u nas? Kobiety sa zastraszone poczuciem wstydu i kosciol ma swoje za uszami w tej kwestii. "Wiesz coreczko jest nerwowy ale to dobry chlopak i nie pije duzo. Nie zostawiaj go bo co ludzie powiedza"
Ja kompleksow nie mam bo nie musze pastwic sie nad innymi ode mnie (ukraincy, homoseksualisci, arabowie czy hindusi) by poczuc sie lepiej wprzeciwienstwie do masy
@mateosz_inbecki: xD no większych braków od Ciebie mieć nie można. Dawaj dalej - pośmieje się. Dlaczego jest więcej kradzieży i rozbojów.
xD No tak jak mówiłem - Eurostat się nie zna xD. Dawaj dla rozbojów, kradzieży ( ͡° ͜ʖ ͡°)