Aktywne Wpisy
mickpl +444
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
VaizardOmbre +14
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Jim Clark był mistrzem świata Formuluły z roku 1963 i 1965 i zwycięzcą Indy 500 w 1965.
Jeden z najlepszych kierowców F1 w historii. W chwili śmierci Clark był rekordzistą Formuły 1 pod względem odniesionych zwycięstw (25) i zdobytych pole position (33). Dokonał tego w zaledwie 72 startach (w latach 1960-1968)
W przeszłości kierowcy i zespoły nie mieli zastrzeżeń i obaw przed startami w innych zawodach niż F1.
Jim Clark uwielbiał się ścigać a przepisy zezwalały na starty w innych seriach i tak Jim Clark w wolnym czasie, jak miał ochotę ścigał się po za F1 m. in. w F2 i BTCC ( został mistrzem tej serii w 1964). Będąc u szczytu kariery, Clark zginął tragicznie podczas wyścigu Formuły 2 na torze Hockenheim. Eksplozja opony w najszybszym punkcie trasy spowodowała, iż prowadzony przez Szkota Lotus rozbił się na drzewie.
Niestety kibice Roberta Kubicy wiedzą na własnej skórze, jakie mogą być konsekwencje uczestnictwa w dodatkowych zawodach, dlaczego większość zespołów F1 w obecnych czasach zakazują startów w innych wyścigach w innych seriach.
#f1 #f2 #wyscigi #historia #historiajednejfotografii #retrof1 #wypadek
zarzucam dodatkowo świetny film z oficjalnego kanału f1