Wpis z mikrobloga

@FabianBlendzior: niby tak, ale głupotę należy bezlitośnie punktować. Wielu nadal wierzy w to, co on wysra na twitterze. Ja wiem, że im to już niewiele to da, ale może przynajmniej niektóre osoby mniej zorientowane będą mogły dzięki temu z marszu odrzucić argumentację podpieraną opiniami takich kretynów.
  • Odpowiedz
„Masz na to jakieś badania?”-ta fraza zaczyna paraliżować normalną dyskusję w obdarzonej inteligencją młodszej części społeczeństwa. Ludzie w wieku +-20 lat zaczynają pozować na znawców nauki,a zarazem przestają samodzielnie używać rozumu. Roztropność i zdrowy rozsądek w odwrocie

@tylkowielkanocny: Ale niektóre konserwy są tępe. Nie rozumieją, że problemy dzisiejszego świata są "nieco" bardziej skomplikowane, niż w XIX wieku i nie da się ich rozkminić własnymi obserwacjami ani chłopskim rozumem. Albo polega
  • Odpowiedz
Po tylu kompromitacjach on nadal nie nauczył się weryfikować tego co prostuje

@ZaplutyKarzelReakcji: To jest element jego "imidżu" - ja mam rację i koniec kropka.

Jak się buduje całą swoją "dziennikarsko-publicystyczną" postawę na podstawie riserczu ziemkiewiczowskiego połączonego z całkowitym i celowym ignorowaniem głosów sprzeciwu czy sprostowań - to potem takie kwiatki wychodzą, nie ma siły.

To jest ten sam schemat co u Maksia Kolano - też "mówił jak jest",
  • Odpowiedz