Wpis z mikrobloga

@buntpl: to źle? ja przykładowo mieszkam na wsi, w swoim domu wybudowanym dokładnie 2 lata temu, mam blisko na pocztę itd, bo mieszkam pod mniejszym miasteczkiem, drogi rowerowe są, chodniki są, światłowód dociągają, są nowe drogi, do Warszawy mam max 150km i to po cześci ekspresówką po części dobrą drogą wojewódzką. Działki nie sa wybitnie drogie, ale niestety są drogie nawet jak na moje tereny. Wodciąg itp, jest, także u mnie
@miscyfion: wystarczy że mój znajomy kupił klitkę za 260 + wykończenie około 150k - to jak go zaprosiłem na parapetówkę to kopara mu opadła ile mam miejsca na działce (30 arów) a dom 120 parter i poddasze około 100 bo jest trochę przerobione względem projektu bo miało być 80m2. Sam mam do czynienia z programistami i ogólnie siedzę w IT, ale to są zawody które wypalają człowieka, w pewnym momencie zdajesz
@czlapka: co kto lubi, nikt nikomu nic nie narzuca, tylko pisze że znam miasto bo mam dosyć dużo do czynienia i nie potrafił bym mieszkać, ja uwielbiam wieś, uwielbiam na podwórku rozłożyć się, zrobić grila i pić zimnego browarka. W zimie a co mi tam, odśnieżę sobie swoje, a drogę i tak odśnieżają, także co mi tam.
ogólnie siedzę w IT, ale to są zawody które wypalają człowieka, w pewnym momencie zdajesz sobie sprawę że aby siedzisz i siedzisz przed tym komputerem i owszem coś z tego masz, ale nie poznajesz ludzi

@OscarGoldman: xD
to ja nie wiem z kim się zadajesz
bo moje ponad 20 letnie doświadczenie w zawodzie mówi że w tej grupie jest zupełnie jak w każdej innej
są tacy co faktycznie są sami i
@TwojStaryToKorniszon: ja akurat trochę porzuciłem branżę IT (znaczy się nadal w niej siedzę, ale raczej jako koordynator), a wcześnej był non stop komputer i komputer, a to takie zlecene, a to takie, a to temu klientowi cos nie pasuje a to chciałby więcej za tą samą kase, a miałem 3 osobowy zespół. Teraz zatrudniam więcej ludzi, ale w handlu internetowym i stacjonarnym i powiem ci ze zacząłem oddychać wtedy, zawsze byłem