Aktywne Wpisy

annlupin +10
wgl jakie macie plany na walentynki

vieniasn +19
ja w życiu albo pracował cały tydzień normalnie z weekendami w robocie albo nie pracował wcale i tak wyszło że weekend i radość z piątku to nie istnieje dla mnie on nic nie znaczy pozbawiono mnie normickiej radości z weekendu

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)

#programowanie #csharp
Mirki - pisze z anonimowych bo temat zarobkow zawsze troche tabu a kumple z pracbaza jednak wypok znaja ;)
Mam jakies ~3 lata doswiadczenia w .Net / C# a samym programowaniem (niskopoziomowym) to z 6-7 lat sumarycznie.
A aktualnym miejscu pracuje pol roku jak backend dev. Tak jakos wyszlo na przestrzeni mojej kariery ze zawsze duza uwage przywiazywalem do wlasciwej architektury, do zasad SOLID (utrzymywalem projekty przez wiele lat) i w nowym miejscu gdzie to troche kulalo wskoczylem w role mentora innych projekow, doradzam innym z zespolu na tematy zwiazane z architektura i tez mam chyba najlepsza znajomosc C# + co nie jest oczywistoscia dla wielu dobrze sobie radze z rozmowami z ludzmi (lata kontaktow z klientami) i potrafie argumentujac przekonywac ich do swoich racji.
Zostalo to dostrzezone i zaproponowano mi przesuniecie do roli architekta w zespole - tak zeby doradzac dalej, konsultowac i robic jakis resarch & development. Przygotowuje sie do rozmowy na temat $$$ i tu chcialem sie doradzic na co mozna liczyc.
Aktualnie przytulam ~12k net na FV / stawka na stanowiskach arch to over 17k / net - ale zdaje sobie sprawe tez ze z ich strony do inwestycja a nie wyciagniecie gotowego architekta rozwiazan z rynku i tak sie zastanawiam jaka stawke godzinowa rzucic na rozmowie. Myslalem wlasnie o 100/h net. Miasto wojewodzkie ok 350k mieszkancow.
Doradzicie kolegi?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Wschód czy Zachód?
Zachod
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}