Aktywne Wpisy

zyxinx +2692
#dom #nieruchomosci #deweloper #polska
[Nawiązując do wpisu z dnia 8.06.25r. : ]( https://wykop.pl/wpis/81872839/dom-nieruchomosci-prawo-deweloper-mirki-i-mirabelk/strona/1 )
Po akcji ze zrywaniem kartki informacyjnej o usunięciu wiaty przez jednego z sąsiadów postanowiłem iść krok dalej i wydrukowałem 23 kopie i wrzuciłem każdemu mieszkańcowi do skrzynki na listy, żeby mieć pewność że każdy jest poinformowany. Widać, że któryś z sąsiadów bardzo się pieklił z tego powodu, bo postanowił wrzucić mi tą
[Nawiązując do wpisu z dnia 8.06.25r. : ]( https://wykop.pl/wpis/81872839/dom-nieruchomosci-prawo-deweloper-mirki-i-mirabelk/strona/1 )
Po akcji ze zrywaniem kartki informacyjnej o usunięciu wiaty przez jednego z sąsiadów postanowiłem iść krok dalej i wydrukowałem 23 kopie i wrzuciłem każdemu mieszkańcowi do skrzynki na listy, żeby mieć pewność że każdy jest poinformowany. Widać, że któryś z sąsiadów bardzo się pieklił z tego powodu, bo postanowił wrzucić mi tą
źródło: po akcji
Pobierz
CoDwa +704
Gastronomia w Polsce:
- Wynajęcie lokalu po poprzednim upadłym gastro
- Zatrudnienie studentów i Ukraińców na umowę zlecenie albo na czarno
- Fura BMW za 500k w leasing bo hehe będzie koszty generować
- Składniki z marko typu sery z plastiku i sosy z mazutu
- Ustawienie ceny placków z serem na min 50zł a napojów na 18zł + sosy za 8zł + pudełko za 5 + dowóz 10
- Wynajęcie lokalu po poprzednim upadłym gastro
- Zatrudnienie studentów i Ukraińców na umowę zlecenie albo na czarno
- Fura BMW za 500k w leasing bo hehe będzie koszty generować
- Składniki z marko typu sery z plastiku i sosy z mazutu
- Ustawienie ceny placków z serem na min 50zł a napojów na 18zł + sosy za 8zł + pudełko za 5 + dowóz 10
źródło: 51tbTAc_huopFuFqQOrZLx84lcY0vIM9VUJDdweO,wat
Pobierz

#b2b #programista15k ♯programowanie #freelance
Dostałem ofertę pracy - B2B, 14k na fakturze / rachunku.
Jestem zielony w sprawach umów kontraktowych (UOP here) a firma znajduje się w Szwajcarii (start-up / sektor bankowy).
Pracowałbym oczywiście z polski bo tu jest już kilku ludzi ale:
1. Czy są jakieś problemy z rozliczaniem przez to, że Szwajcaria?
2. Na co zwrócić uwagę przy podpisaniu umowy?
3. Czy to, że jest to państwo spoza UE to jakiś problem (więcej roboty?)?
4. Ktoś tak / podobnie pracuje?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Generalnie ważne jest też pod jakie ustawodastwo podlegasz i kary umowne. VAT będziesz miał na 0%.
Zwróć uwagę czy będziesz miał wyjazdy do Szwajcarii i kto za nie płaci.
Zawarte w niej urlopy (lub jak to inaczej nazywają - dni nieswiadczenia usług)
Uregulowanie kwestii chorobowego.
Co do kwestii podatkowych, nie wiem czy Szwajcaria jest w VAT UE - najlepiej jakbyś kontaktował się z jakimś biurem rachunkowym.
@flamner: