Wpis z mikrobloga

Tak do przemyslenia o tasmach z Sowy. Za rzadow PO, sluzby zebraly tasmy ktore zostaly znalezione, wszystko zostalo przekazane prokuraturze. Ciezko powiedziec zeby sluzby byly wtedy kontrolowane przez PiS i cos mialy ukrywac. Teraz, TVPiS za kazdym razem jak jest jakas afera uderzajaca w partie, to wyciaga nagle nowe tasmy, ktorych prokuratura nie ma. I niby skad je ma? Znajduje pod drzwiami? Czy moze jednak PiS wspluczestniczyl w nagrywaniu tych tasm i byla to akcja celowo wymierzona w obalenie PO? Bo nie znajduje innego wytlumaczenia ze PiS ma swoj prywatny zbior tasm ktore moze "odkrywac" jak na zawolanie.
A i tak #bekazpisu bo z perspektywy to co jest na tych tasmach to raczej PO pomaga, szczegolnie w kontekscie afery KNF.

#polityka #neuropa #afera
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Haqim: te taśmy są tylko po to, żeby grzać betonowy elektorat PISu. Ich elektorat operuje na najprostszych schematach bez wnikania w szczegóły, więc dla niego wystarczające będzie stwierdzenie PO ma taśmy na nas? My też mamy na nich, więc nic się nie stało, to normalne.
  • Odpowiedz
  • 1
@Haqim ludzie jarają się aferą KNF bo Media pompują sprawę. Zadaniem opozycji i mediów które są jej bliższe jest pompować tą aferę jak najbardziej. Zadaniem rządu zaś jest w tej sprawie jest łagodzić i studzić Zapały. No tak to w praktyce wygląda.
Leszek Czarnecki to nie jest Świętoszek o tym chyba wielu ludzi zapomniało. No i to jego tłumaczenie że czekał z przekazaniem taśm ponieważ martwił się o cały sektor Bankowy...
  • Odpowiedz
  • 1
@Haqim Dzięki za POwską odpowiedź. Nie dogadamy się dlatego że ty jesteś przekonany o swojej racji a ja o swojej. Powiem więcej ty myślisz że jestem za pisem A ja myślę że jesteś za po. Na dodatek zaraz zaczniesz wszystkiemu zaprzeczać.
Życzę miłego dnia((oo))
  • Odpowiedz
@roszej: Zapomniałeś jeszcze o Tusku napisać:)

Poza tym Czarnecki może być nawet wcieleniem Hitlera, nie zmienia to tego, ze takiej ilosci korupcji i nepotyzmu jak teraz za PiS to nie było od czasów transformacji.
  • Odpowiedz
  • 1
@miki4ever mam do czynienia z polityką na poziomie lokalnym nie bezpośrednio ale w taki sposób że mam znajomych którzy są w strukturach PiS oraz takich którzy są w strukturach PO. Wiem po części jak to wygląda od kuchni a jeżeli wygląda tak na poziomie lokalnym to można być wręcz pewnym że tak samo może wyglądać na poziomie krajowym. Z czystym sumieniem powiem że te partie od kuchni niczym się nie różnią.
  • Odpowiedz
@roszej: poziom lokalny to inna bajka, sam znam sporo osób i generalnie w dołach partyjnych to nie ma większego znaczenia kto jest gdzie, tylko kto kogo zna. Sporo się jednak zmieniło po 2015, PiS doprowadził do takiej sytuacji, ze na gorze jest zimna wojna i strach nawet z kimś zdjęcie sobie zrobić. Ostatnio tak np. poleciał jeden komendant ze wschodu, spotkał się z nieodpowiednimi ludźmi, tego samego dnia go drogówka
  • Odpowiedz
akcja celowo wymierzona w obalenie PO

@Haqim: ROTFL neuropku i nic więcej... Polacy mieli serdecznie dość Tuska i jego ferajny już po roku jego rządów. A jak Bronek jeszcze dorzucał do ognia wtedy to ja pierrrrdolę xD. Ostatnio na wykopie widać od c---a typu #60groszyzawpis a reszta łyka obecne sensacje polityczne tęskniąc za poprzednim rządem - w/g mnie jest to amnezja i tyle.

Nawet jak by w Polsce
  • Odpowiedz
Polacy mieli serdecznie dość Tuska i jego ferajny już po roku jego rządów.

@Wasz_Pan: Aha, dlatego wybrali go potem na druga kadencje, dajac mu wiecej glosow niz PiS otrzymal w 2015. Ogarnijcie te swoja propagande
  • Odpowiedz
  • 1
Jprdl... tak Kaczyński z Macierewiczem siedzieli pod stołem i nagrywali.

Inna sprawa, że sam sobie prawie (robi różnicę) odpowiedziałeś - służby. Tyle że polskie służby nie służą Polsce tylko sobie albo obcym. Komuś (moim zdaniem USA) zależało na zmianie władzy więc załatwili temat. Dopóki USA nie straci interesu w regionie, dopóty PIS nie straci władzy. I to jest brutalna prawda, niestety mamy tyle do gadania co "żyd za niemca". Ustawa o IPN
  • Odpowiedz
@Haqim służby zebrały taśmy. Startujesz w konkursie na eufemizm roku? Służby chodziły po lesie i zbierały taśmy jak grzyby? Czy weszli do redakcji jednego z większych pism i siłą, bez nakazów, pozbawiali dziennikarzy materiałów?
  • Odpowiedz