Aktywne Wpisy
Potifara +27
„Nie, ale tak szczerze, to Wiewiór ma rację. W momencie kiedy powiesz — zdradzałeś dziewczynę — nie atakujesz dziewczyny, atakujesz gościa, o którym to mówisz" - Rafał „Takefun" Górniak w trakcie dzisiejszego programu federacji FAME podczas swojej transmisji na żywo.
Przypominam, że Maksymilian Wiewiórka kilka miesięcy temu nazwał Amadeusza Roślika alfonsem, a następnie dodał, że zdradził swoją byłą już partnerkę i zarazem matkę dziecka.
Rafale, rozumiem, że zdanie matury po kilku próbach
Przypominam, że Maksymilian Wiewiórka kilka miesięcy temu nazwał Amadeusza Roślika alfonsem, a następnie dodał, że zdradził swoją byłą już partnerkę i zarazem matkę dziecka.
Rafale, rozumiem, że zdanie matury po kilku próbach

Eigerstand +24
Powoli kończę studia, właśnie dzisiaj wyprowadziłem się z akademika i tak smutno mi się zrobiło.
Pożegnałem się ze współlokatorami, bo pewnie już nigdy więcej się nie zobaczymy i tak sobie uświadomiłem, że już nie mam właściwie nikogo poza rodzicami.
Myśląc o tym podczas pakowania swoich rzeczy popłakałem się.
Ehhhh... Stary chłop, a popłakał się jak mała dziewczynka. Śmiechu warte.
Współlokatorzy byli jedynymi ludźmi, do których mogłem się odezwać, a teraz jestem zupełnie
Pożegnałem się ze współlokatorami, bo pewnie już nigdy więcej się nie zobaczymy i tak sobie uświadomiłem, że już nie mam właściwie nikogo poza rodzicami.
Myśląc o tym podczas pakowania swoich rzeczy popłakałem się.
Ehhhh... Stary chłop, a popłakał się jak mała dziewczynka. Śmiechu warte.
Współlokatorzy byli jedynymi ludźmi, do których mogłem się odezwać, a teraz jestem zupełnie

![Fajnie pokazane w jaki sposób powstają trzęsienia ziemi. [film 40 sekund]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/56b85dc945d4eef2a23129cfc76b4961897d11b14aab87a5a5ad75b398826b95,q70.jpg)
Płatność teraz wykonałem normalnie- miałem jedynie funty na revolucie. Okazało się, że na terminalu w aptece po wpisaniu numeru PIN pokazuje sie okienko z możliwością wyboru waluty ( czyli czy złotówki, czy może funty po naszym kursie typu 4.40 zł za funta) na uwaga- SEKUNDE! bez wybrania żadnej z opcji automatycznie wybiera się kurs gorszy co oczywiście przeoczyłem robiąc tam zakupy wcześniej, natomiast teraz patrzyłem na niego uważnie! Kazałem anulować transakcję i poszedłem do bankomatu po gotówkę którą wyciągnąłem po kursie #revolut . I teraz- co sądzicie mam z tym fantem zrobić, czy to jest łamanie prawa, czy nie? Bo Mirki z poprzedniego wpisu śmiechały, że pewnie coś #!$%@?łem przy wyborze a tymczasem vuala- #!$%@? w dupę obcokrajowca. Zadzwoniłem do obsługi później terminali i baba rżnęła głupa, dałem sobie spokój, bo nie wiem czy robić małysza...
wołam z poprzedniego @ptasiek2 @swiniakstatysta @rtg_
#uk #prawo #banki
Z ciekawości, co to za operator i co za sklep?
Imho to nie wina Revoluta
@m___w: tak, najpierw myślałem że to revolut, ale okazało się że to terminal
źródło: comment_W1JVWUGaZ07BP3BqMhLgXA48dF91oef9.jpg
PobierzMimo wszystko wina jest po ich stronie, bo to oni odpowiadają za stronę techniczną działania terminala, imho powinni zwracać kasę. Jeżeli na wydruku jest wpis o zgodzie, której nie udzieliłeś, to można to nawet podciągnąć pod oszustwo. Najlepiej kup w tej samej aptece najtańszy towar i nagraj działanie terminala, spokojnie możesz zrobić znalezisko o operatorze terminali wyłudzającym opłaty od posiadaczy kart zagranicznych. Nie tylko Ty miałeś ten problem:
https://community.revolut.com/t/option-to-disable-gbp-transactions-to-block-dynamic-currency-conversion/9069/127