Wpis z mikrobloga

Odnośnie tego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/36496485/wynajmuje-mieszkanie-dla-3-studentek-po-1-na-pokoj/
@OraclePL

Jakie z was głupie dzbany xD
Wy umiecie czytać i myśleć? Jam czytam niektóre wasze komentarze tam to dostaję raka.
Po 1, autor wynajmuje POKOJE, nie całe mieszkanie, a POKOJE. Kuchnia, łazienka i korytarz są własnością właścicieli pokoi, a poniekąd właścicielem 4, niezajętego pokoju jest właściciel mieszkania. Pojedyńcze jednostki coś mądrego napisały, ale większość to chyba zapomniała czym jest mózg. Jak ktoś mądrze napisał, autor wpisu przecież nie chodził po pokojach, które wynajmował i które były własnością tych studentek, tylko po części wspólnej. Poza tym rozumiem jeszcze jakby wpadał sprawdzać co one robią i jak mieszkają. Ale wpadał aby przygotować wolny pokój dla nowego lokatora, czego tutaj nie rozumiecie? Sam się miał pokój posprzątać? A może miał im kazać, albo im czynsz podniesie? Nie wiecie nawet jak wyglądała umowa między nimi, a się wypowiadacie jak wielcy znawcy. No i okej, można leciutko podyskutować nad oznajmianiem, że się przyjedzie. Ale może sam nie wiedział kiedy będzie miał wolne i będzie mógł wpaść? A one miały niby coś do ukrycia, ze miałoby im niby przeszkadzać, że właściciel mieszkania przejdzie przez kuchnię, aby wejść do pokoju, który należy do niego, aby go posprzątać? Że niby autor wpisu mógłby zastać je uprawiające we trzy dzikie orgie na środku kuchni i dlatego lepiej, aby dał znać? A może mogłyby mu zabronić przyjechać bo one zaprosiły swoich chłopaków i się będą wstydzić skakać po łóżku aż farba z sufitu będzie spadać? Wy macie już jakąś paranoję i s----------e do reszty wam mózgi przejadło xD

#wynajem #mieszkanie #wroclaw #rakcontent
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Murmurmur
@ThetaEpsilon OP korzysta z 4 pokoju i części wspólnej - więc jest lokatorem tak samo jak wynajmujące. Ma prawo wchodzić jak do siebie. Nikomu po pokojach nie gania. Do mnie też właściciel wpadał bez zapowiedzi gdy odswieżał pozostałe pokoje i nikt afer nie robił, w końcu to jego mieszkanie.
  • Odpowiedz
@ThetaEpsilon: No właśnie jakie ma powody aby uprzedzić? Uprzedzić to by musiał jakby chciał wejść do jednego z pokojów i musiałby przy tym mieć jakiś powód ważny. Ewentualnie gdyby nie mówił dlaczego przyjeżdza bez zapowiedzi, mogłyby wtedy się stresować, czuć się niepewnie czy coś. Ale sam nawet w komentarzach napisał, a dla mnie to już logiczne było od początku, że powiedział im, że teraz przez kilka dni będzie przyjeżdzał i
  • Odpowiedz
Do mnie też właściciel wpadał bez zapowiedzi gdy odswieżał pozostałe pokoje i nikt afer nie robił

@fspolczynnik: To trochę smutne jak bardzo ludzie dają sobie wchodzić na głowę. Takie spostrzeżenie.
  • Odpowiedz
@xbonio O jakim wchodzeniu na głowę mówisz? Do mojego pokoju nikt nie wchodzi, mogę go sobie zamknąć na klucz, w pozostałych pomieszczeniach nie mam żadnych prywatnych i cennych rzeczy. Co innego, gdyby to była kawalerka albo wynajem całościowy, ale jeżeli przez miesiąc jeden pokój stoi pusty i nikt w nim nie mieszka, to właściciel może tam przebywać kiedy chce, ile chce i kiedy mu się podoba bez żadnego uprzedzania kogokolwiek.
  • Odpowiedz
@xbonio: No tak, bo przecież bardziej godny zaufania jest jakiś randomowy nowy lokator, niż właściciel mieszkania. Taki nowy lokator to nasrać na środku mieszkania może i co najwyżej będzie musiał to posprzątać, a właściciel to nie może nawet na godzinę wejść bo wielki skandal
  • Odpowiedz