Wpis z mikrobloga

Help!
Nie mogę uruchomić Netbeans IDE 8.2 na moim win10 64bit. Włączam program i klikam open project i wyskakuje mi te dziwne okienko! Nawet tej gry już nie mam (open beta była). Próbowałem reinstalację oraz inne wersje (lżejsze , również 8.2). Komputer ogólnie łapie semi-zwiechy, resetują się często sterowniki karty graficzne. Jakby mi komputer wykitował. Komputer 16gb ddr4 + ryzen 2600. Jedynie przy odpalaniu NetBeansa to mam...
#java #programowanie #netbeans
OraclePL - Help!
Nie mogę uruchomić Netbeans IDE 8.2 na moim win10 64bit. Włączam pr...

źródło: comment_9JRlVs8a2jnmPaNrbisPGYW3wtPilDOb.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaFiGat: Nie wieśniaki, tylko mówimy dobrze. Wersja NetBeansa 8.2 została wydana w roku 2016 i do tej pory chyba nie była zaktualizowana więc tu może absolutnie wszystko wywalić NetBeansa. Nie wiem czy postawienie tego na maszynie wirtualnej coś by dało, ale to wydaje się głupim pomysłem. Po co używać przestarzałego syfu bez wsparcia gdy można mieć świetne i aktualne narzędzie za darmo?
  • Odpowiedz
@MaFiGat: Jeśli np. w firmie używają takich IDE to niech firma pomaga z tymi błędami. Ciężko powiedzieć by NetBeans miał dobre wsparcie i raczej standardem jest używanie IntelliJ. Im bardziej egzotyczna aplikacja tym po prostu mniejsza szansa na znalezienie rozwiązania, a tu problem jest niezwykle dziwny bo nie wiedzieć czemu NetBeans wywala kartę graficzną. Myślę że już byłoby lepiej zamiast NetBeansa używać Eclipse, którego używają wielu developerów i jakąkolwiek pomoc
  • Odpowiedz