Wpis z mikrobloga

Siemanko, powiedzcie mi, czy RDR 2 rzeczywiście jest takie mega zajebiste, czy jednak tak sobie? Wszedłem na metacritic i o dziwo user rating to 7.6, spodziewałem się czegoś bliżej 9. Nic nie hejtuje, jestem po prostu ciekaw Waszej opinii. #rdr2 #gry #ps4 #xboxone
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KolorowyKnur: Na oceny użytkowników na takich stronach zazwyczaj nie ma sensu patrzeć, nie jest tam sprawdzane kto daje ocenę i jeden da 10 bo przeszedł i uważa że to gra generacji a drugi da 1 z pięciu multikont bo gra nie wyszła na PC czy cokolwiek.
  • Odpowiedz
@KolorowyKnur: w rdr gra się następująco: Jedziesz zrobić misje A, a w między czasie robisz B,C,D..Z. I do pierwotnej misji wracasz po 2h :D

Gra ma niesamowitą ilość różnych smaczków. Mam już sporo godzin nabitych, a ledwo 20% zrobione i co chwilę mnie cos zaskakuje. Grafika jest niezła. Momentami staje bohaterem i podziwiam krajobraz. Poranna mgla robi mega klimat!

Nie wszystko jest idealne. Brakuje szybkiej podróży. Większość pokonujesz na koniu.
  • Odpowiedz
@Invisible22: @dzosuaa: tylko jak dotrzesz na koniec mapy i pozniej chcesz wrócić, to tylko na koniu. Pod warunkiem, ze go nie zabijesz na drzewie :D Zeby skorzystać z pociągu/dyliżansu, musisz pierw dotrzeć w konkretne miejsce.

Natomiast mi to jakoś mega nie przeszkadza. Po drodze z reguły robie jakies mniejsze misje. Raz spotkałem kolesia, który "dał" mi mape ze skarbem, 1,5k do przodu :D

@KolorowyKnur: jedyny minus,
  • Odpowiedz
  • 0
@KolorowyKnur najlepszy sandbox w historii, na minus ze postac porusza sie lekko ociężale a nie jak assasin ale nie dla każdego to wada. System strzelania moglby byc lepszy. Więcej wad nie ma.
  • Odpowiedz
  • 0
@KolorowyKnur byłem sceptyczny bo z reguły nie gram ani w takie gry, ani w ten klimat, ale jestem zajebiscie zachwycony a grywalem w najróżniejsze tytuły od 20 lat.

Sterowanie trochę kuleje, ale grałem niedawno w wiedźmina 3 i nie robi na mnie jakiegoś okropnie złego wrażenia. ;-)
  • Odpowiedz
@KolorowyKnur powiem ci tak. W swojej kategorii jest mega, co moge powiedziec. Kamien milowy w kategorii gier ogolnie Tempongrybdla mnie iest dodatkowym plusem, co na poczatku zdziwilo mnie, bo faktycznie gra jest mega wolna i jezeli zamiast cieszyc sie krajobrazami i wszystkini smaczkami dookola, z----------z jak najszybciej z punktu a do b to tracisz caly fun. A tak jak kolega pisal, pomiedzy pierwszym a drugim q dzieje sie tyle randomowych rzeczy,
  • Odpowiedz
@KolorowyKnur : 10/10 od recenzentow to żart, gra dobra, ale przez sterowanie czy mnostwo uciazlych oraz zaskakujaco zlych mechanik dla mnie zasluguje na 8/10. Poczytalem negatywne opinie na meta, pomijajac frustratow z 0/10 BO NIE MA NA PC!!! to wiele osob bardzo trafnie wypunktowalo wady tej gry
  • Odpowiedz