Wpis z mikrobloga

k-------a o 22 wpadłem na pomysł wgrania custom romu na androida. Jest 2:30 i próbuje wskrzesić telefon, o 7 wstaje do roboty xd
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piwakk: telefonu z androidem. Kupiłem Model (flagowiec) polecony przez społeczność tagu #android (50 komentarzy 100+ plusów, a to było dobre 3 lata temu). Po roku telefon mulił niesamowicie, dowiedziałem się że to wina nakładki producenta, też od ludzi z tagu.

Po wgraniu 4 custom romów (jeden nie miał smsów, drugi zrywał wi-fi, trzeci nie umiał puszczać spotify w tle) ostatni restartował telefon codziennie, spytałem czy to nirmalne.

Dostałem info,
  • Odpowiedz
Takie uroki telefonów z Androidem, które maja już swoje lata. Gdybyś kupił teraz jakiś ogarnięty model z Androidem, raczej na pewno nie uswiadczyłbyś tego typu problemów :

@piwakk: Kupiłem flagowca z androidem tydzień po premierze i rok później działał jak g---o :)

raczej na pewno

czyli mam dać 4k za telefon i raczej na pewno będzie spoko za rok? XD 3 Lata temu kupiłem swój obecny telefon za 2500 i
  • Odpowiedz
@kadnUxpRWWKmmJnkjLbPcs: wszystko zależy od producenta. Taki Samsung ma tendencję do szybkiego mulenia. Huawei czy Sony od jakiegoś czasu robią tel które wytrzymają te 2 lata naprawdę płynnie. Z wyjątkiem snapchatow i innych takich social pierdół, bo tego nikt nie optymalizuje nigdy.
  • Odpowiedz
na nowych tel tak, ale to są pierwsze aplikacje po których widać wiek smartfona.

@sTreeTu: 3 letni telefon

Co roku nowego andka wgrywam na customie, na swoją 5 letnią xperię Z i złego słowa nie mogę powiedzieć. Teraz android 8.1 na tak starym telefonie i działa wszystko w 100%, polecam ten stan ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@DarkOfca: mój działa bez problemu od 3 lat,
  • Odpowiedz
@DarkOfca: ja swoją Zetke ostatnio odkurzylem (RR 7.1) to jednak po przesiadce z Honora 9 brakowało jej ramu, Facebooka i messengera musiałem mieć lite, no i ekran z aparatem już wypadaja słabo :/
  • Odpowiedz