Wpis z mikrobloga

Mirki jakich firm macie/polecacie panele winylowe? Oglądałam panele quick step i są bardzo fajne, ale cenowo (na miejscu) wychodzi to jakieś 160-140 zł za metr, co przy powierzchni jaką chciałabym zrobić daje dość sporą kasę. Są jakieś inne nieco tańsze rozwiązania? Tudzież da się jakoś wyhaczyc je na necie taniej?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem #budowadomu #mieszkanie
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wredny_Rudzielec: arbiton daje rade swoimi panelami, niższa cena, sztywniejsze bo na rdzeniu mineralnym. Do tego w wersji klejonej, około 100zl za m2, kleisz je do specjalnego samoprzylepnego podkładu. Generalnie bajka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Megasuper: wróć, ale co z korkiem? Winyle generalnie dzielisz na zwykle samoprzylepne (np tarkett, ale nie mam z tym doświadczenia) i dryback. Ten drugi rodzaj kleisz albo rozkładając specjalna mate samoprzylepna albo zwyczajnie klejem i drobną pacą zębatą. Generalnie montaż na płytki stare jest dopuszczalny ale zaleca się szpachlowa fugi np masą epoksydową jeżeli są one szersze niż 4mm i głębsze niż milimetr. Inaczej możesz się spodziewać kalki na podłodze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Megasuper: dać możesz, ale żaden producent nie da Ci gwarancji na to, kwestia twardości podkładu ;) ja tez Ci nie powiem ile to wytrzyma, bo odradzam takie eksperymenty moim klientom. Ps. Jak zależy Ci na izolacji cieplnej, pomyśl o hydrocorku, forma wikanders
  • Odpowiedz