Wpis z mikrobloga

Ostatnio u mnie na lekcji:

Kolega: Jak pani uważa? Kto bardziej przyczynił się do rozwoju mężczyźni czy kobiety?
Nauczycielka: Oczywiście że kobiety.
Ja: Ale przecież większość naukowców to mężczyźni. Na wyższych stanowiskach też jest więcej mężczyzn.
N: Ale to kobiety głównie się przyczyniły do rozwoju.
J: To niech pani mi powie ile jest kobiet, które dostały nagrodę nobla?
N: No mało jest kobiet, bo tego się nie zauważa.
J: Czytałem ostatnio książkę Hawkinga, pojawiło się tam bodajże jedno nazwisko kobiety, która nie tyle co stworzyła teorię a jedynie ją potwierdziła eksperymentalnie.
N: A Ty myślisz, że za czasów kiedy Hawking tworzył kobiety miały dostęp do edukacji?
J: Uniwersytety w Polsce zostały otwarte dla kobiet w 1894 roku, w innych krajach trochę wcześniej. Skłodowska otrzymała nagrodę nobla w 1903 i 1911, a Hawking urodził się dopiero w 1942.
N: Nie wmówisz mi tego.

Ostatecznie uznała, że nie będzie ze mną dyskutować, bo ja nie umiem dyskutować, ponieważ obalam jej argumenty XDDDD

#licbaza #szkola #logikarozowychpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow ##!$%@? #feminizm
  • 140
@salmonistasty: Jakbym słyszał o swojej nauczycielce od polskiego...Na zakończenie 4 klasy technikum zacytowałem feministkę z wywiadu,który przeprowadzał Jaok.Ta feministka stwierdziła,że kobiety i ludzie powinni mieć te same prawa i nie dało się jej wytłumaczyć,że to cytat.Jawnie dyskryminowała mężczyzn,zwłaszcza tych bez partnerek
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@oluchna: hmm, od 1945 roku nie więcej niż 10 kobiety zdobyło nagrodę Nobla, jeśli to jakiś wskaźnik. Skończyłem liczyć na roku 2003.
Osobiście nie rozumiem rywalizacji części kobiet z mężczyznami, jesteśmy diametralnie inni.
Wiadomo, że lepiej słychać tego co głośno krzyczy niż tego co siedzi cicho i nie zwraca sobie głowy głupotami, mądry człowiek zignoruje krzykacza, choć później może go to ugryźć w dupe.
@salmonistasty kilega zadał kretyńskie pytanie i rzysz z zadowolenia. Jej odpowiedz nie była poprawna ale twoje zadowolenie też jest idiotyczne. Nie da się zmierzyć Ani ustalić kto, co i jak dokładnie bardziej przyczyniło się do rozwoju. Nie zdefiniowałeś rozwoju, nie ustaliles kryteriów oceny, nie masz metody badawczej. Jesteś typowym Korwinista który rzuca na wiatr jakieś stwierdzenia nie poparte niczym, poza zabawnym przykładem który niby pasuje ale nie do konca ;)