Aktywne Wpisy
Olsea +6
Uuu, #wykop się na Reddit przerabia. Usuwają wyzwiska, usuwają wszystko co napiszesz negatywnie o lgbt. Powoli trzeba się będzie przenieść gdzieś...

saintie +5
szanuje mega facetow jak moj chlopak, on z gory wie, ze bedzie mnie utrzymywal i mu to pasuje, to jest prawdziwy facet a nie typ ktory wyje jak laska nie zaplaci za siebie 100zl w restauracjiXDDD!!!!!

LinuxPL: Query took 0.0069 seconds
to samo zapytanie, te same dane, tańsze linuxPL xD
fajna ta usługa, taka nie za szypka @MyDevil
żeby nie było, to nie są jakieś tam przypadkowe wyniki tylko trochę to potestowałem
#hosting #linuxpl #mydevil
query_cachewłączone po stronie linuxpl. U nas jest wyłączone z powodu kilku dobrze znanych faktów:-
query_cachepotrafi w wielu wypadkach zmniejszyć wydajność zapytań, przykłady prosto od Percony: https://www.percona.com/blog/2015/08/07/mysql-query-cache-worst-enemy-best-friend/-
query_cachezostało domyślnie wyłączone dla MySQL 5.7. Można je włączyć ale nie jest to zalecane przez twórców MySQL.-
query_cacheostatecznie zostało usunięte z MySQL 8.0 - czyli prędzej czy później każdy hosting, który robi aktualizacje wyłączyquery_cachei zacznie optymalizować działanieźródło: comment_CLPXhoOL3E0qWJfgYw8f6SZ79iuEJqcm.jpg
PobierzInną możliwością jest optymalizacja uruchamianego kodu.
Czasami "przepisanie połowy backendu" nie jest takim złym pomysłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak to możliwe, że udało Ci się zrobić zapytanie, które wykonuje się ponad sekundę? Jesteś pewien, że jest
znalezienie najnowszej daty dla około 50 zgrupowanych encji w milionowej tabeli