Aktywne Wpisy
x3noN +137
#rozdajo
Ahoj Wykopki! Dawno nie było #rozdajo ode mnie dlatego przygotowałem coś dla was!
Do zgarnięcia: PARÓWKI UTOPENCE, Zgrzewka kofolki na te upalne dni oraz trochę samokołyków od naszych sąsiadów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ZASADY TAK JAK NA GRAFICE:
-ZOSTAW PLUSIKA I NAPISZ COŚ MIŁEGO W KOMENTARZU
Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedaje produkty z Czech i Słowacji! Mam sklepik na #alledrogo także chętnych zapraszam może coś przypadnie
Ahoj Wykopki! Dawno nie było #rozdajo ode mnie dlatego przygotowałem coś dla was!
Do zgarnięcia: PARÓWKI UTOPENCE, Zgrzewka kofolki na te upalne dni oraz trochę samokołyków od naszych sąsiadów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ZASADY TAK JAK NA GRAFICE:
-ZOSTAW PLUSIKA I NAPISZ COŚ MIŁEGO W KOMENTARZU
Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedaje produkty z Czech i Słowacji! Mam sklepik na #alledrogo także chętnych zapraszam może coś przypadnie
Kopyto96 +316
Lewactwo najbardziej się kompromituje wtedy, kiedy piszą "ale to są ludzie urodzeni we Francji! Tam przybyli już ich dziadkowie"
No super argument xD Czyli skutki masowej imigracji widoczne przez dekady, a z pokolenia na pokolenie co raz gorzej. Przecież to jeszcze gorsze, niż wpuszczanie uchodźców teraz. Bo nie dość, że się rozmnażają masowo, to jeszcze się przez 30-40-50 lat nie zasymilizowali XDD
Te wasze fikołki to się na Igrzyska Olimpijskie w gimnastyce
No super argument xD Czyli skutki masowej imigracji widoczne przez dekady, a z pokolenia na pokolenie co raz gorzej. Przecież to jeszcze gorsze, niż wpuszczanie uchodźców teraz. Bo nie dość, że się rozmnażają masowo, to jeszcze się przez 30-40-50 lat nie zasymilizowali XDD
Te wasze fikołki to się na Igrzyska Olimpijskie w gimnastyce
W marcu tego roku napisałem, że moja żona nosi pod sercem córkę z zespołem Downa. https://www.wykop.pl/wpis/30444963/anonimowemirkowyznania-tl-dr-moje-nienarodzone-dzi/
Nie wiem czy kogoś to interesuje ale chciałem sprostować, że córka przyszła na świat. Nie doszliśmy z żoną do porozumienia co też można powiedzieć zniszczyło nasze małżeństwo.
Na chwilę obecną nie mieszkamy razem i oboje skłaniamy się ku decyzji o rozwodzie. Córkę odwiedzam i nie wypieram się, łożę też na jej utrzymanie jednak nie potrafię oddać jej serca.
Wbrew temu co zapewniała rodzina, żona, księża - choroba dziecka nas wcale nie zbliżyła a wręcz przeciwnie.
Żona póki swojej decyzji nie żałuje, chociaż jest jej ekstremalnie ciężko. Córka ma wiecznie biegunki na zmianę z zaparciami, problemy z pobieraniem pokarmu, nie daje spać, problemy z oddychaniem - sam odbieram wrażenie takie, że nasze dziecko wiecznie cierpi i ciężko mi się z tym pogodzić.
Maja oprócz zespołu Downa ma poważną wadę serca (konieczna będzie przynajmniej jedna operacja) oraz bardzo upośledzony słuch. Póki co jeszcze do końca nie da się ocenić jak bardzo jest źle i co nowego jeszcze wyjdzie "w praniu".
Maja ma także stwierdzony przysadkowy typ zespołu Downa, to ten "gorszy", trudniejszy w późniejszym życiu (często agresywne i detruktywne zachowania). Pewne jest że nigdy nie będzie samodzielna, że zawsze wymagać będzie pełnej opieki i pomocy.
Jestem przerażony, zły, smutny, wściekły, rozdarty.
#feels #choroby #trudnepytania #gorzkiezale #rozowepaski #niebieskiepaski #ciaza #aborcja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
PS. Żartuję, twoja mama jest obrzydliwa, patykiem bym jej nie dotknął.
ale teraz masz 17 czy 18 xD?
PS.nawet moja w twojej-opinni paskudna matka by ci nie popuściła ze szpary więc skończ marzyć
niemądra Karynko, z twoich pustych ust to brzmi jak komplement ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Średnia długość życia osób z zespołem Downa to w tej chwili 49 lat. Zgon następuje zazwyczaj w wyniku poważnych wad serca.
Więcej Downów rodzi się starym matkom, tak więc sobie policz, jak potrafisz - 49+40 matka = 89.
Średnia życia kobiet w PL to 82 lata.
Uważam, że kobieta nierzadko pozostawiona sobie, zajmująca się chorym dzieckiem, zamartwiajaca się - długo nie pociągnie.
Zanim kogoś nazwiesz ignorantem, pomyśl dwa
Na takiego guwniaka zakładasz siepomaga i masz stale źródło dochodów przez kilkanaście lat.
Teraz będziesz musiał #!$%@?, żeby płaci za wszystko samemu :(
Komentarz usunięty przez moderatora