Loguje się od kompa kontami Azure Active Directory.Mam nowy wirtualny server,na którym jest zainstalowany tfs serwer,Jak zrobić,żeby tfs widział wszystkie konta Azure Active Directory.Jak je podpiąć pod ten server z tfs .
@smalczyk1: Dużo łatwiej będzie Ci skorzystać z wersji cloudowej żeby to osiągnąć (Azure DevOps), jednak z TFSem też może się udać. Potrzebujesz do tego uruchomić Azure AD DS, czyli "klasyczne" AD w Azure połączone ze źródłem tożsamości AAD. Podłączysz Windows Server z TFSem do AAD DS, i to powinno umożliwić logowanie do TFSa za pomocą AAD.
@smalczyk1: jak wielu macie pracowników? Może warto ewentualnie rozważyć Azure AD Connect, tak aby synchronizowało z chmury identity w modelu hybrydowym
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Loguje się od kompa kontami Azure Active Directory.Mam nowy wirtualny server,na którym jest zainstalowany tfs serwer,Jak zrobić,żeby tfs widział wszystkie konta Azure Active Directory.Jak je podpiąć pod ten server z tfs .
https://serverfault.com/questions/895597/windows-tfs-integration-with-azure-ad
Koszt usługi managed AAD DS to około $110 miesięcznie więc jednak trzeba rozważyć