Wpis z mikrobloga

Chciałem dodać przelewy24 do wypłat z Allegro i okazuje się że chcą numer dowodu osobistego i pesel, po co im to?

#allegro #przelewy24
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goglez: Tutaj znajdziesz informacje o aktywacji usługi Przelewy24 https://allegro.pl/pomoc/faq/jak-wlaczyc-usluge-przelewy24-w-allegro-finanse-rKMkk20yaFn A dlaczego wymagamy potwierdzenia dokumentów? Dlaczego weryfikacja wymaga przesłania dokumentów? Operator płatności zobowiązany jest do stosowania środków bezpieczeństwa finansowego (zgodnie z Ustawą z 1 marca 2018 roku o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu). Podstawowe środki bezpieczeństwa finansowego to między innymi weryfikacja tożsamości klientów oraz ustalenie beneficjenta rzeczywistego. Dokumenty zostaną usunięte po zakończeniu weryfikacji ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@allegro_pl: nigdy w życiu nie wysyłacie im żadnych dokumentów. Nikt nie usunie was z bazy danych, wasze dane bedą latały po darknecie jak szalone. A przelewy jak i allegro rozłożą ręce i wam nie pomogą. Pod stołem podzielą się hajsem. Politycy przepisują listy poparcie do wyborów i czują się bezkarni bo raz złożyliśmy przed laty na listach podpis. Życie jest brutalne więc dbajcie o swoje dane ;)
  • Odpowiedz
@mnemic666:
To jest masakra. Mam to samo. Pierwszy raz pieniądze wpłacone przez kupującego trafiły do Przelewy24, zamiast do PayU. Przelewy24 nigdy nie aktywowałem, a teraz mam problem z wypłatą pieniędzy, bo chcą skan mojego dowodu osobistego, chociaż regulamin mówi, że wystarczy weryfikacyjny przelew 1 zł i podanie danych w dostepnym na stronie Allegro formularzu. Przelew zrobiłem, dane podałem i dalej konto Przelewy24 mam nieaktywne i nie mogę wypłacić pieniędzy. Złodzieje
  • Odpowiedz
@pawel1710: Dokładnie. Przelew zrobiony, dane podane (bez wysyłania skanu dowodu, bo z informacji podanej - osoba prywatna nie musi tego robić), dni mijają, a pieniędzy nadal nie można wypłacić (mimo tego, że kwota wpłacona już została jakiś czas temu zwrócona przez przelewy24). Co zmiana to tylko gorzej i gorzej. Niestety...
  • Odpowiedz
Jeb..ni złodzieje ojeb..li mnie na 250 zł. Trudno, jakoś to przeżyje, nie tyle człowiek w życiu stracił, ale już nigdy więcej u tych złodziei nic nie wystawię i będę im psuł opinię gdzie się tylko da.
  • Odpowiedz
wystarczy zadzwonić do przelewy24 i ich troszkę ponaglić :) po telefonie pani z infolinii od razu włączyła mi możliwość wypłacenia wpłat
  • Odpowiedz