Wpis z mikrobloga

Wczoraj byłem pierwszy dzień w nowej pracy, kierowcy pralni, nic skomplikowanego - załadunek prania, rozładunek w ilus hotelach i odbiór brudow.

Przychodzę na piąta rano, poczekałem 5 minutek i zjawił się kolega, który miał mnie przyuczyć Ukrainiec, całkiem spoko gość który lubił rzucić na drodze "job twoja mać". W ciągu godziny załadunku kierowniczka zdążyła wyrzuci z roboty pracownice z ponad dwoma promilami we krwi, oprócz tego bus na którego załadowaliśmy 2 tony prania, miał max ładowność 500kg bo oczywiście zamiast na C był zarejestrowany na kat. B - w tym momencie pomyślałem w co ja się w------m.

No ale nic, wyjeżdżamy z firmy, prawie z---------y w autobus bo kolega z Ukrainy nie wiedział że autobus trzeba wpuścić z zatoczki, do pierwszego punktu dojechaliśmy po 4h od początku pracy, pierwszy hotel rozładowalismy i załadowaliśmy w 1.5h - a hoteli zostało 15...

Zaczalem więc myśleć że nie ma szans żebyśmy to ogarnęli w 8h zgodnie z obietnicą szefa, że praca trwa max 8h.

Suma sumarum na bazę dojechalismy o 19:30 a rozładunek skończył się o 20. Czyli w robilismy 15 godzin.

Najlepsze było to gdy kolega z Ukrainy powiedział "jeszcze nie ma sezonu więc godziny pracy są okej, gdyby szef płacił mi tyle ile innym chłopakom (różnica 4-5zl na godzinę) to pracował by dłużej. Chwalił się że robi czasem po 320h w miesiącu.

W------y, acz z nowymi doświadczeniami wróciłem do domu i podziękowałem za taką robotę

#pracbaza #bekaztransa #ukraina
Gimpson - Wczoraj byłem pierwszy dzień w nowej pracy, kierowcy pralni, nic skomplikow...

źródło: comment_zDzF54jFuM8VEj27Mwxg1Sd2DjlQ93po.jpg

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

prawie z---------y w autobus bo kolega z Ukrainy nie wiedział że autobus trzeba wpuścić z zatoczki

@Gimpson: Gdyby on jeszcze autobusy wypuszczał z zatoczki to by mu doby brakło na te hotele( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gimpson: xD aż mi się przypomniało jak za dawnych czasów chciałem sobie dorobić jako kurier, od 7 do 19 00 robiłem na dniu próbnym ale przynajmniej zarobiłem 16 zł od klienta hindusa, szczodry napiwek.
  • Odpowiedz
@TomdeX: piękna teoria która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, w praktyce to autobus włącza się do ruchu i to on ma się upewnić że może manewr wykonać.
  • Odpowiedz