Aktywne Wpisy
Jacek12 +86
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na

źródło: temp_file640401194368747036
Pobierz

Przychodzę na piąta rano, poczekałem 5 minutek i zjawił się kolega, który miał mnie przyuczyć Ukrainiec, całkiem spoko gość który lubił rzucić na drodze "job twoja mać". W ciągu godziny załadunku kierowniczka zdążyła wyrzuci z roboty pracownice z ponad dwoma promilami we krwi, oprócz tego bus na którego załadowaliśmy 2 tony prania, miał max ładowność 500kg bo oczywiście zamiast na C był zarejestrowany na kat. B - w tym momencie pomyślałem w co ja się w------m.
No ale nic, wyjeżdżamy z firmy, prawie z---------y w autobus bo kolega z Ukrainy nie wiedział że autobus trzeba wpuścić z zatoczki, do pierwszego punktu dojechaliśmy po 4h od początku pracy, pierwszy hotel rozładowalismy i załadowaliśmy w 1.5h - a hoteli zostało 15...
Zaczalem więc myśleć że nie ma szans żebyśmy to ogarnęli w 8h zgodnie z obietnicą szefa, że praca trwa max 8h.
Suma sumarum na bazę dojechalismy o 19:30 a rozładunek skończył się o 20. Czyli w robilismy 15 godzin.
Najlepsze było to gdy kolega z Ukrainy powiedział "jeszcze nie ma sezonu więc godziny pracy są okej, gdyby szef płacił mi tyle ile innym chłopakom (różnica 4-5zl na godzinę) to pracował by dłużej. Chwalił się że robi czasem po 320h w miesiącu.
W------y, acz z nowymi doświadczeniami wróciłem do domu i podziękowałem za taką robotę
#pracbaza #bekaztransa #ukraina
źródło: comment_zDzF54jFuM8VEj27Mwxg1Sd2DjlQ93po.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Gimpson: Gdyby on jeszcze autobusy wypuszczał z zatoczki to by mu doby brakło na te hotele( ͡° ͜ʖ ͡°)
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Gimpson: nie trzeba
@CichyBob: Jeśli to był teren zabudowany to musi.