Wpis z mikrobloga

@dj_mysz: 1400bitew na e25 here :P
W bitwie nie był już chyba od 2 lat, przy obecnych warunkach praktycznie niegrywalny na VIII tierach (a domyślam się, że conajmniej 70% bitew to 5X tier VIII). Jak tu się mierzyć z czołgami pokroju O HO, defender i inne opancerzone HT, skoro nawet gold nie wyrabia.
Czekam na buff działa, tak samo jak dostają czołgi VIII tieru z preferencyjnym MM na testowym.
Czołg
KimDzongJaroslaw - @dj_mysz: 1400bitew na e25 here :P
W bitwie nie był już chyba od ...

źródło: comment_B16sPD1r9u2xVF7HOBSrFeL8laQS9zIj.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@dj_mysz: zgadza się, ale nikt nie chce, żeby dzielił ten sam los co PZ II J (top tier wymiata, jak rzuci na dół to mięso, każda bitwa -100k)
Wystarczyło by odrobine podkręcić penetracje działa, żeby był użyteczny na VIII tierach, dając np penke ~170/250
  • Odpowiedz
@KimDzongJaroslaw: Ta, zrobić z niego kolejny "ultimate tank" dla goldspamerów (na AP dalej by nie przebijał ale z 250 już klepałby wszystko co się nawinie). Świetny pomysł... To już lepiej żeby został tak jak jest - z VIII i tak od zawsze miał problemy (sugerowanie że łatwo było przebić takiego IS-3 czy nawet T-32 w przód, nawet głupi Tiger 2 mógł być problematyczny bo nie dało się go po prostu
  • Odpowiedz
@Thunderlane: Uuuuuu ktoś chyba nie miał okazji kupić e25 za 70zł...
WG jest winne samo sobie przez wprowadzanie power creep. Ludzie wylewają przez to na nich pomyje, bo kupili premki za 50ojro a po pół roku stały się niegrywalne, więc trzeba teraz buffować te które odstają. I buffy czekają wszystkie czołgi z preferencyjnym MM, e-25 również.
Wystarczy poczytać posty na forach zatytuowane "jaką premke kupić", i zamiast odpowiedzi typu "wszystkie
  • Odpowiedz
@KimDzongJaroslaw: Otóż nie! Jak jeszcze grałem w tę grę miałem E 25 (kupione za normalną cenę!) i był to czołg który wylosowany na top po prostu zamiatał wszystko (i w sumie nadal to robi) - dlatego jak dla mnie E 25 jest daleki od bycia niegrywalnym nawet teraz (wcześniej tak samo nie klepał VIII jak chciał i nikt nie narzekał). Dając mu bardzo mocną złotą amunicję w sumie kasujesz jego
  • Odpowiedz
ok niech mu polepszą penetrację kosztem kamuflażu

@niesubordynowany: MATKO NIE! Nie zabierajcie mi tego uczucia gdy tłuczesz w gościa co 2,5 sekundy z krzaka z 150-200 metrów a on Cię nie widzi i tylko macha rozpaczliwie lufą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Widocznie jak w to grałeś to panowały inne realia. Wtedy jeszcze e25 wylosowany na VIII tier musiał pokombinować, żeby coś ugrać. Dzisiaj, w dobie korytarzowych map, możesz co najwyżej pokampić za przepychaczem i próbować ściągać gąski HT, objeżdżanie nie wchodzi w gre, bo - jak wspomniałem - korytarze.
E25 nie powinien dzielić losu PZ II J z prostego powodu - jest ich za dużo. Dlatego WG coś musi z nim zrobić, żeby
  • Odpowiedz
@KimDzongJaroslaw: TD chińskie? xD Chyba tylko premium VIII ma te cechy, zwykłe od VIII w górę to przecież kompletna odwrotność E25, Szwedy mają to wszystko dopiero od VIII tieru i do tego mają ten spieprzony tryb ostrzału który czasem bardziej przeszkadza niż pomaga. Czołgi z newsa? Wszystko co tam jest to faktyczne ofiary powercreepu, E25 nie jest tym aż tak dotknięty jak KW-5 albo IS-6.
To jak zbalansowałbyś E25? Nie,
  • Odpowiedz