Wpis z mikrobloga

Dzień dobry!

Zostałem dzisiaj ojcem, więc #chwalesie

Blablador, suczka. Będę o nią dbał, będę ją karmił, będę wyprowadzał nawet jak deszcz, śnieg czy wilki jakieś XD

Wytrenuję ją na psa bojowego, zaliże Was wszystkich na śmierć ()

Pierwsze siku - na chodniku!

Nie mam pojęcia jak ją nazwać. Ma rodowód - czy psy z rodowodem nazywać tak jak konie? Podoba mi się "Na Razie Nie Je Butów" ale sam nie wiem, dlatego trochę #kiciochpyta

#smiesznypiesek #psy #zwierzaczki
Pobierz
źródło: comment_yfwCSsZQX9UTw6tcnKVOBoN1bVfbwk2K.jpg
  • 109
#!$%@?ć wszystko, bo najważniejsze jest Ty, Twoje.

Widzisz czasem coś ponad koniec własnego nosa?

w przeciwieństwie do ludzi twojego pokroju.

Obyś poznał ból braku wczesnej socjalizacji i przedwczesnego dołączenia szczenięcia od matki i stada

nie broń się w kretyński sposób

tupnij nóżką za słowa prawdy

Dla mnie ty jesteś tylko randomowym wykopkiem i mam na ciebie tak samo wywalone jak na dzieci, o których piszesz.

gówno ci do tego

A na koniec
@CzeXD a nie colego, cytuj mniej wybiórczo, na chamstwo odpowiadam chamstwem, zwłaszcza osobie zachowującej się jak troll. Zresztą wszystko wyżej napisałam, gdybyś się pofatygował do przeczytania wszystkiego pewnie łatwiej byłoby Ci zrozumieć sens moich wypowiedzi.
kurcze strasznie mały ten piesek jak na 6 tyg o ile dobrze przeczytałam. W lutym kupowaliśmy z niebieskim tez blabladora i był o wiele większy

@Spajkodron3000: bo on pewnie nawet 6 tygodni nie ma, tylko "hodowca" tak powiedział. I tak dobrze, że powiedział 6, zwykle ściemniają, że ma pełne 8. Znajoma tak kupiła 8 tygodniowego szczeniaka który wyglądał na niecałe 5, skończyło się tym, że do ósmego tygodnia go socjalizowały nasz
@nama, @matra
Pozwolę się udzielić w tym wątku z zapytaniem, bo widzę tu wiele osób dobrze obeznanych w temacie.
Kilka lat temu jakbym słyszał podobną dyskusję odnośnie 'pseudohodowli'. Kupiliśmy szczeniaka Hawańczyka. Nie zależało nam na rodowodzie ale pochodzenie było dla nas wtedy istotne (coś jak z kupnem samochodu i jego historią). Zdjęcie dokumentu załączam poniżej. Wtedy traktowałem ten dokument jak metryka urodzenia. Czy coś z tym dokumentem jest nie tak? Wiem
Pobierz
źródło: comment_q8NcfyMmVzOVERQLmdvg1mj99BnVJsxf.jpg
@YellowPinker: w skrócie - Twój piesek jest z KC, Kennel Clubu, stowarzyszenia takiego jak ZKwPl. Masz pięknie rozpisany rodowód psa (CH przy przydomkach to czempionaty, znalazłam nawet ogłoszenia krycia lub rodowody co niektórych psów z tego papierka). Pet only to określenie takie jak u nas 'na kolanka'. Pet to pies rasowy z udokumentowanym pochodzeniem, jednak posiadający cechy wykluczające go ze wzorca, to znaczy że pies nie jest wystawowy i nie może
@supersonicmikeoftheskies: z tym Rabarbarem żartować sobie można ale imię dla pasa jest istotne ponieważ po tym będzie pies reagował gdy go zawołasz a nie wiem czy wiesz psy nie zapamiętują słów a conajwyżej ton i barwę głosu więc by reagował na imię daj mu jak najkrótsze, maksymalnie dwusylabowe.