Aktywne Wpisy
Goronco +15
Dostałem wypowiedzenie XDDD
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
KonserwatywnyMocny +166
Na TVP mówią że powodzianie mogli się umyć po raz pierwszy od 3 dni xD
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
Coś się kończy, coś zaczyna, moje Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Godzin praktyk: 30/30 !
Skoro siedzę i wklepuję notatki z praktyk w system to i mogę tag podsumować. Dzisiaj miałem dzień skrajności. Z jednej strony wybitnie męcząca lekcja plastyki z 6 klasą, a z drugiej bardzo spokojna lekcja techniki z piątoklasistami.
Plastyka. Grafika eksperymentalna. Miała być monotypia, a zrobiliśmy kreatywną zabawę tym co mieliśmy. Niektórym wyszło coś fajnego, o żywych kolorach, ciekawych kształtach itp. A niektórzy polecieli sobie w kulki ze mną i wyszli z pałami za pracę na lekcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie sądziłem, że coś tak prostego jak: zamocz gazę w farbie, ułóż ją na podkładce w jakiś kształt, przyłóż od góry do tego papier i dociśnij; może być aż tak trudnym procesem XD Bo powtarzałem to z 10 razy.
Trochę syf się w klasie zrobił, co skłoniło mnie do prostego wniosku - szkoła mogłaby mieć jedną pracownię plastyczną z prawdziwego zdarzenia. W dobie dofinansowań nawet do, k---a, sznurówek w butach to nie może być aż tak problematyczne (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Widziałem, że dzieciakom sporo frajdy ta prosta praca sprawiła. Niby to 6 klasa, oni chcieliby czuć się już młodzieżą...ale nadal to dzieci, co nie? ¯\_(ツ)_/¯ Potrzebują się umorusać, doświadczyć czegoś nowego i koniecznie muszą natychmiast zobaczyć wymierny efekt i jeszcze zostać za to pochwalone!
Syf po lekcji był nieziemski. Ale jakoś posprzątaliśmy. Dzieci na koniec lekcji zaprosiłem na warsztaty plastyczne, które planuję robić w ferie.
Klasa piąta. Pismo techniczne, którym ja już rzygam, ale nie daję tego po sobie poznać, bo i uczniowie by zaczęli. Po prostu dzisiaj ćwiczyli. 20 minut samodzielnej pracy, bez moich podpowiedzi i poprawek. Swoją drogą to zabawne jak powiedziane z przekonaniem "wierzę w was, wiem, że was stać" i tego typu pierdy na niektórych działają. Pod koniec lekcji przeszedłem się, powystawiałem plusy za staranność, tempo pracy itp. Postawiłem też jednego minusa...meh...musiałem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I tu też ogłosiłem warsztaty, pożegnałem się i uśmiechnąłem na odchodne. A! Od jednej uczennicy dostałem gruszkę <3
A od OPki dostałem album o van Goghu (nie lubię jego obrazów...ale może to dobra okazja by się przekonać do niego) oraz pochwałę i zachętę do tego by nie odpuszczać i iść w to, bo jak to stwierdziła
Nie wiem czy by się odnalazł, bo prawdę mówiąc przez te 30 godzin niewiele zobaczyłem, tak mi się zdaje. Ale nie wykluczam tego, że będę uczyć w szkole. Więc bój się Mirku, lękaj się Mirabelko, bo pan Scorpjon może kiedyś zadać Twojemu dzieciaczkowi jako pracę domową robienie ludzików z kasztanów #pdk
Miło było (。◕‿‿◕。)
#gownowpis #podbaza #szkola #edukacja #nauczyciele #praktyki #scorpjoncontent #scorpjonpraktykant #plastyka i trochę #feels bo polubiłem to
#gondola dla atencji i dla wyrażenia moich uczuć
Sponsor: Grupa Facebookowa z promocjami z chińskich sklepów
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Komentarz usunięty przez autora
Dokładnie, plastyka rozwija tylko wyobraźnie i kreatywność, po hui dzieciom takie rzeczy.
Ale no...TurboGroszek lepiej od wszystkich wie, że plastyka nic nie warta (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Muchacha32: Ja też na nie czekam XD Ciekawe czy uda mi się jakieś dofinansowanie skołować na