Aktywne Wpisy
Trabancik +16
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +331
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Wolisz xiaomi za 500? też fajnie
chodzisz do kościoła? no spoko
Nie wierzysz w Boga? no też spoko
Popierasz lgbtqwerty? a popieraj
Jesteś bardzo na prawo? bądź
Jesteś za niedzielą bez zakupów? ok
Nie chcesz żeby Ci narzucali coś odgórnie? ok
tagujesz na nocnej? no i spoko
nie tagujesz na nocne? spoko, czemu nie
Każdy jest inny. Słowem kluczem jest empatia . To, że Ty masz takie a nie inne postrzeganie świata, nie znaczy, że jest ono w 100% właściwe, zawsze warto wyobrazić sobie tą drugą stronę, człowiek który się zamyka wyłącznie na swoje poglądy nie rozwija się.Bycie radykałem jest proste, życie w swojej małej bańce wydaje się wygodne ale na dłuższą metę można się udusić w niej. Warto wysłuchać drugiej strony, merytorycznej dyskusji, argumentów. Nawet jeśli się nie dogadacie to może to rzucić nowe światło na Twój punkt widzenia.
#przemyslenia #przemysleniazdupy #xiaomi #samsung #iphone #religia #lgbt #korwin #tagujenanocnej #tagujetogowno #nocnerozkminy #zwiazki
@bylu:
No nie, tu jest właśnie przykład kiedy jedna strona chce zniewalać drugą, to jest ten moment kiedy trzeba powiedzieć - nie okej, #!$%@?, że chcesz kontrolować czyjeś życie, zastanów się nad tym, co tym osiągniesz. Ludzie świadomi i inteligentni mają, moim zdaniem, moralny obowiązek walczyć z ciemnotą tłuszczy, która sama sobie pragnie nakładać kajdany. I to nie dla dobra nich samych, ale tej
@perkaman: To że ktoś ma odmiennie poglądy od twoich nie znaczy, że masz z niego szydzić, wyzywać od debili i idiotów.
@reebot: przecież OP nie napisał, że dyskusja jest zła, wręcz przeciwnie. Nie szuka zgody między wolnymi od handlu niedzielami i nienarzucaniem niczego przymusem.
@bylu: fajny post, zgadzam się z
@sakfa: No to możesz być #!$%@? bo całe prawo opiera się na zakazach.
@jatutylkonachwile1: dalej nie wiem co ma tu empatia do tego.
może polegać na emocjonalnym reagowaniu na stan innej osoby (empatia emocjonalna) lub na osiąganiu rozumienia i możliwości przewidywania uczuć, myśli, reakcji drugiej osoby dzięki przyjęciu jej sposobu (jej perspektywy)
@Ragnan: usuń konto
Brak empatii to raz.
Dwa to mieszanka dumy z tego w co się wierzy i reprezentuje oraz uporu w tym bez względu na okoliczności. Trzymanie się jakiegoś nieskomplikowanego światopoglądu jest o wiele prostsze niż otwarcie się na całe bogactwo róznorodnych idei. Łatwiej bezwarunkowo wierzyć, że się jest tym lepszym, szlachetniejszym z samej racji przynależności do grupy, po stronie której jest prawda - a pozostali to zdegenerowani idioci.
@Shinra: no bo wiesz, empatia, szacunek... no ale LGBT? no już bez przesady ( ͡° ͜ʖ ͡°)