Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +440

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

Jak już pisałem we wcześniejszym wpisie, nie udało mi się zbudować działającego silnika Stirlinga więc postawiłem sobie za punkt honoru zbudowanie działającego silnika parowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Udało się, przy dobrym ustawieniu timingu wkręca się na ponad 2 tysiące obr/min wytwarzając przy tym 4v prądu stałego przez silnik z zabawki napędzany paskiem ;)
Cały silnik został zbudowany za 0 zł, wszystkie części znalazłem w garażu (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_glnHxKANmZBgp3Lyfa93znRvokSo6Z01.jpg
Pobierz@Mcmaker: Dopóki nie zaczniesz pobierać prądu to ten silnik go nie wytwarza. On wytwarza "napięcie" proporcjonalne do obrotów.