Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +158
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
nowszyja +39
Dlaczego Polacy tak bardzo pozbawieni są poczucia estetyki? Nawet jak Pan Niemiec zostawił świetnie zaprojektowane miasto, to Polacy zamiast je odbudować tak jak Pan Niemiec wymyślił, to postanowili je zniszczyć polską myślą urbanistyczną i estetyczną.
#nieruchomosci #architektura #budownictwo #wroclaw
#nieruchomosci #architektura #budownictwo #wroclaw
źródło: wroclaw
Pobierz

Mam pytanie, pierwszy raz chce kupić coś na gearbest, jest to dokładnie drukarka 3D ender 3, teraz jest na nią dobra promocja tylko zastawiam się jak będzie tu z Vatem i cłem ? Poczytałem trochę o tym w necie i z tego co udało mi się ustalić to jeżeli paczka wysyłana jest z chińskiego magazynu to jest ryzyko, że urząd celny ją sprawdzi i będą kazali mi zapłacić cło i vat. Chińskie sklepy obeszły to w ten sposób, że mają swoje europejskie magazyny i z nich wysyłają towar unikając vatu i cła. Chciałem złożyć zamówienie na drukarkę z powyższego linku jednak pokazuje mi się komunikat, że zostanie wysłana z magazynu CN-099, czyli kurna chińskiego, nie ma możliwości wyboru innego magazynu. Czy da się to jakoś obejść i uniknąć vatu, czy po złożeniu zamówienia mam liczyć na farta, że akurat mojej paczki nie sprawdzą ? Patrzyłem na aliexpress to koszt tej samej drukarki to 260 dolarów plus jeszcze przesyłka, czyli ponad 900 zł, a na allegro kupie endera za 909 zł. Dlatego zastanawiam się czy kombinować i kupić endera z gearbest czy dołożyć trochę hajsu i kupić na allegro. Proszę o pomoc i jakaś rade od ludzi,którzy kupowali już w chińskich sklepach.
Komentarz usunięty przez autora