Wpis z mikrobloga

https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_1845899.html?wid=1433363

Mam pytanie, pierwszy raz chce kupić coś na gearbest, jest to dokładnie drukarka 3D ender 3, teraz jest na nią dobra promocja tylko zastawiam się jak będzie tu z Vatem i cłem ? Poczytałem trochę o tym w necie i z tego co udało mi się ustalić to jeżeli paczka wysyłana jest z chińskiego magazynu to jest ryzyko, że urząd celny ją sprawdzi i będą kazali mi zapłacić cło i vat. Chińskie sklepy obeszły to w ten sposób, że mają swoje europejskie magazyny i z nich wysyłają towar unikając vatu i cła. Chciałem złożyć zamówienie na drukarkę z powyższego linku jednak pokazuje mi się komunikat, że zostanie wysłana z magazynu CN-099, czyli kurna chińskiego, nie ma możliwości wyboru innego magazynu. Czy da się to jakoś obejść i uniknąć vatu, czy po złożeniu zamówienia mam liczyć na farta, że akurat mojej paczki nie sprawdzą ? Patrzyłem na aliexpress to koszt tej samej drukarki to 260 dolarów plus jeszcze przesyłka, czyli ponad 900 zł, a na allegro kupie endera za 909 zł. Dlatego zastanawiam się czy kombinować i kupić endera z gearbest czy dołożyć trochę hajsu i kupić na allegro. Proszę o pomoc i jakaś rade od ludzi,którzy kupowali już w chińskich sklepach.
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach