Wpis z mikrobloga

Steem to shitcoin.

1. Bierzesz Raspberry Pi i montujesz w kiblu.
2. Tworzysz drugie konto (są legalne).
3. Po każdej dwójce robisz wpis o tym.
4. Załączasz zdjęcie swojego klocka (to twój proof of work, dowód wykonanej pracy żeby nie posądzili cię o używanie bota).
5. Z pierwszego konta naciskasz magiczny przycisk "upvote" na swoim poście z dwójką.
6. Właśnie dostałeś darmowe shitcoiny tylko za zrobienie dwójki.
7. Steem ma oparcie w twoim gównie.
8. Sprzedajesz shity frajerom za Bitcoiny.
9. Profit.

Za wszystko można się upvoteować

#bitcoin #steem #kryptowaluty
cyberpunkbtc - Steem to shitcoin.

1. Bierzesz Raspberry Pi i montujesz w kiblu.
2...

źródło: comment_D6vmxhFBtDtcT9zwQ3T8WwaDdAgvep0r.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m00n: @pawlo74: Jeżeli chodzi o standardy to miejsca maksymalnie jest na dwa jak pokazuje historia, choć w większości wypadków i tak wygrywa jeden.

Ale nawet jeżeli powstanie standard i będzie on działał na blockchain to ma sens jeżeli wartość tego czym będziemy płacili token, będzie stała. W przypadku IOTA jadę na wakacje i nagle się okazuje że nie mam jak zapłacić za doładowanie samochodu bo przez 3 dni
  • Odpowiedz
@dla_zabawy: nie zmienność ceny jest problemem a to, że ktoś ma nad tym władzę. bez decentralizacji to jest po prostu kolejny bank gdzie trzeba ufać człowiekowi. To już wiemy, że nikomu nie można ufać ponieważ ludzie są ludźmi a bogów nie ma. Najwięcej ludzi na świecie zgładzili ci, którym inni ufali ci w rządzie. Decentralizacja i to, że nie tzreba nikomu ufać to powoduje, że bitcoin wygrywa. Kod działa sam
  • Odpowiedz
@Luszian: Nie wiem czy powstrzyma wojny i czy będzie światową walutą. Za naszego życia to się pewnie nie stanie. Wiem za to, że miał najbardziej uczciwą dystrybucje, sieć btc ma największe zaufanie i poziom bezpieczeństwa jako publicznie dostępny blockchain dla każdego, po wdrożeniu LN będzie mógł kandydować na miano środka płatniczego. Wiem, też że jeżeli bitcoin polegnie to eksperyment pod nazwą kryptowaluty w całości zostanie zepchnięty na śmietnik historii myśli
  • Odpowiedz
Nie wiem czy powstrzyma wojny i czy będzie światową walutą. Za naszego życia to się pewnie nie stanie.

@m00n: stało by się gdyby wszyscy skoncentrowali się nad ulepszaniem jednej kryptowaluty i pchali pieniądze w jedną przyciągnęli byśmy cały świat bardzo szybko, niestety nie wszyscy to rozumieją a reszta to po prostu scamerzy, którym zależy tylko na kasie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@m00n: Też nie wiem co się stanie za 100, ja żyje teraz. Zostawiłem trochę btc dla potomnych i tyle. Niektórzy już żyją swoim umysłem w przyszłości zamiast ogarniać swoje życie tu i teraz.
IOTA nie miała najuczciwszej dystrybucji, to fakt, ale w rzeczywistości nic nie ma. Bogaty kupi więcej btc od biednego. Chyba że biedny kupił je wcześniej.
IOTA ma Tangle, to nie kolejną kopia blockchaina btc.
LoRa spoko opcja,
  • Odpowiedz